h i r d e t é s

Szeszélyes, borult idő érkezik, de eső miatt ma nem kell aggódni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeszélyes, borult idő érkezik, de eső miatt ma nem kell aggódni

2019. november 11. - 06:13

 

Folytatódik a változékonyság: előbb fagyos éjszaka, majd újabb front. - írja az idojaras.hu.  

C7 olvasói fotó

Hétfőn délelőtt a Dunántúl nagy részén gyengén felhős, másutt közepesen felhős lesz az ég, a középső országrészben helyenként párás maradhat a levegő. Délután a több órás napsütés mellett gyengén vagy közepesen felhős lehet az ég, néhol lesz, ahol tartósan megmarad az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 13 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik fölénk front, az éjszaka folyamán erősen lehűl a levegő, amelynek következtében ízületi panaszok jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn frontmentes lesz az idő. Az éjszakai órákban erősen lehűl a levegő, többfelé várható talajmenti fagy és a Dunántúlon és északkeleten helyenként akár 2 méteres magasságban is fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. Sokan ébredhetnek sajgó végtagokkal, a panaszok mérséklése érdekében kezdje a napot egy átmozgató tornával és tartsa melegen fájó végtagjait.

A szelet továbbra is kísérhetik élénk és erős széllökések elsősorban északkeleten, amelynek következtében erős fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. A panaszok mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot és töltse nyugodt körülmények között a napot.

A reggeli időszakban nagy a megfázásveszély, napközben pedig a napsütés ellenére alacsony marad a hő-és komfortérzet, öltözzön rétegesen! A szabadtéri tevékenységeket napközben nem zavarja csapadék, érdemes pár órát a friss levegőn tölteni!

A légszennyezettség kis mértékben növekedhet, a nagyobb városokban megnőhet szállópor koncentráció.

A közlekedést ingerült sofőrök és az erős oldalszél nehezíti, vezessen fokozott figyelemmel. A reggeli időszakban a ködös tájakon alacsony látástávolságra kell készülni, a balesetek elkerülése érdekében legyen körültekintő!

Vezető tünetek a mai napon: ízületi bántalmak, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s