fbpx Szigorú korlátozásokat vezetnek Csehországban és Szlovákiában az oltatlanoknak | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szigorú korlátozásokat vezetnek Csehországban és Szlovákiában az oltatlanoknak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szigorú korlátozásokat vezetnek Csehországban és Szlovákiában az oltatlanoknak

2021. november 23. - 06:03

 

Szlovákiában a szomszédos Ausztria példáját követve teljes lezárásokat is bejelenthetnek még a héten.

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/Erik Mclean

Hétfőtől szigorú korlátozások lépnek érvénybe Csehországban és Szlovákiában a járványhelyzet romlása miatt az oltatlanok számára. Azok, akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást, nem mehetnek többek között szállodákba, bárokba, fodrászhoz és a közösségi élet számos egyéb területére. 

A két országban jelentősen nőttek az esetszámok az elmúlt hetekben, és Ausztria példáját követve úgy döntöttek a törvényhozók, hogy elsőként megpróbálják elérni, hogy minél több oltatlan mihamarabb éljen a vakcina lehetőségével – számolt be a 24.hu a The Guardianra hivatkozva.

Szlovákiában ennél azonban még radikálisabb intézkedést is terveznek az osztrák példa alapján: Eduard Heger szlovák miniszterelnök szerint még ezen a héten akár három hétig tartó teljes lezárásokat jelenthetnek be. 

A szlovák miniszterelnöki sajtóiroda közölte: Heger tisztában van vele, hogy a járványgörbe mielőbbi “ellaposítása” szükséges ahhoz, hogy nyugodtabb karácsonyra kerülhessen sor, és a téli turisztikai szezont se kelljen korlátozni. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s