h i r d e t é s

Szijjártó a klímaegyezmény elkaszálását magyarázza

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szijjártó a klímaegyezmény elkaszálását magyarázza

2019. június 24. - 11:56

 

Miközben a világ értelemmel megvert része, még az Orbán elvbarátja által lerontani vágyott Egyesült Államok felismerte a klímaváltozás veszélyét, itthon és Európa keleti blokk országaiban még mindig az az általános nézet, hogy nem számít mi lesz később, ha az veszélyeztetheti a ma lenyúlható pénzeket.

Forrás: MTI

Kár is lenne tagadni, Szijjártó Péter már megtette, ami egyben azt is jelenti, hogy megerősítést nyer állításai ellenkezője. Ez is egy presztízs, el kell ismernünk. Épp csak negatív. Magyarországon eddig is minden fordítva működött. A társadalom, amelyben a hülyék vannak többségben, értelemszerűen hülyéket ületet hatalomra.

Cseppet sem meglepő hát, ha a gyér külügyér érve a klímacélok ellen annak drága és kockázatos volta. Egyet kell értenünk a kockázattal. A hetvenes évek óta megy a huzavona, és ma komoly kockázata van annak, hogy túl későn reagálunk, ha reagálunk a fenyegetésre egyáltalán.

Szijjártó Péter azt MTI híre szerint azt mondta: a klímaváltozás elleni küzdelem sikere Magyarországnak is fontos, ezért az ország betartja a vállalt nemzetközi kötelezettségeit.

Az egy főre jutó szén-dioxid-kibocsátás tekintetében Magyarország negyven százalékkal jobban áll, mint a "klímaellenes küzdelem bajnokaként beállított Németország", 2030-ra pedig a magyar áramtermelés mintegy 90 százaléka szén-dioxid-mentes lesz – közölte a miniszter.

A 2050-es európai uniós klímasemlegességi célkitűzésről azt mondta, hogy

óriási kiadásokkal járna és hatalmas kockázatokat hordozna az európai gazdaság számára, és egyelőre nem látszik, hogy a kiadásokat milyen forrásokból finanszíroznák.

Megjegyezte azt is: Magyarország azért sem támogatja, hogy 2050-re tegyenek vállalásokat, mert azok itthon 30-40 százalékos rezsiköltség-emelkedéssel járnának. /hvg/

Karafiáth Orsolya a témával foglalkozó publikációjának egy pontján a „hülyekártyát” kijátszó cseh miniszterelnököt idézte, Andrej Babišt idézte, aki szerint

honnan tudnánk, mi lesz 2050-ben, nem vagyunk mi jósok.

„Miért kéne harmincegy évvel korábban arról döntenünk, mi fog történni 2050-ben?” – tette fel a cinikus kérdést, és a megcélzott hallgatóság, legalábbis azok, akik a holnapig alig látnak, bólogathattak vele.

Miközben nyilvános hírekből, adatokból, tanulmányokból Trumpon és kelet-európai követőin kívül lassan mindenki leszűrte a következtetést, hogy a klímakatasztrófa nem olyasmi, mint a homeopátia, azaz nem hit kérdése csupán.

Így aztán meglehetősen fonák Szijjártó kijelentése. Másfelől 2050-et ő talán meg sem éri. De mi lesz a gyerekeivel, akiknek jó esélyük van meglátni milyen folyamatokról nem akartunk tudomást venni.


 

h i r d e t é s