h i r d e t é s

Szijjártó: eltúlzott és hisztérikus a szlovák diplomácia reagálása a magyar-szlovák meccsre

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Szijjártó: eltúlzott és hisztérikus a szlovák diplomácia reagálása a magyar-szlovák meccsre

2019. szeptember 13. - 09:44

 

Eltúlzottnak és hisztérikusnak nevezte a pozsonyi "külügyi bürokraták" reagálását a magyar-szlovák válogatott labdarúgó mérkőzésen történtekre az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU Telecom World) 2019 konferencia záró rendezvényén a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. szeptember 12-én. MTI/Balogh Zoltán

Hangsúlyozta: a mérkőzést Andrej Danko szlovák parlamenti elnökkel nézte végig, aki a lefújás után "tiszteletre méltó" interjút adott, az együttműködést, a hangulatot dicsérte. A miniszter úgy vélekedett, hogy a szlovák külügyi bürokratáknak a politikai vezetőkhöz hasonlóan azon kellene dolgozniuk, hogy a közép-európai együttműködés minél hatékonyabb és szorosabb legyen.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: számára fontos a sportszerűség és az ellenfél tisztelete, majd hozzátette:

ha én minden egyes olyan eset után behívnám a szlovák nagykövetet a külügyminisztériumba, amikor egy sporteseményen szlovák szurkolók tiszteletlenül viselkednek magyar emberekkel, sportolókkal, a magyar nemzettel szemben, akkor a szlovák nagykövet állandóan ott lenne a minisztériumban.

(MTI)


 

h i r d e t é s