h i r d e t é s

Szijjártó szerint érdektelen a luxemburgi külügyminiszter kritikája

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szijjártó szerint érdektelen a luxemburgi külügyminiszter kritikája

2020. július 03. - 06:08

 

A luxemburgi külügyminiszter nincs megelégedve Orbán Viktor politikájával. Ezt a bécsi Die Pressének nyilatkozta. Szijjártó Péter külügyminiszter röviden csak annyit válaszolt a Facebookon: Jean Asselborn véleménye érdektelen.

Szijjártó Péter és Jean Asselborn Prágában - Fotó: Michal Cizek / AFP

"Orbán Viktor pontosan azt csinálja, amit korábban a török elnök, úgyhogy Magyarország már nem demokrácia; lásd a legújabb bizonyítékot, mármint hogy olyan törvényt hagy jóvá, amelynek értelmében börtön fenyeget, ha valaki bírálni merészeli a vírus miatt hozott intézkedéseket" – közölte a luxemburgi külügyminiszter a bécsi Die Pressével. Jean Asselbornnak azonban nem csupán ez a baja a magyar miniszterelnökkel az utóbbi 10 év alapján, mert úgy véli, hogy az illiberalizmus nem jelentheti az utat Európa számára. Vagyis elvi kifogásai vannak.

Szijjártó Péter válasza a következő:

"Lassan hat éve vagyunk kollégák Jean Asselbornnal, és ez az idő több mint elég volt ahhoz, hogy megállapítsam: a luxemburgi külügyminiszter súlyos hungarofóbiától szenved. Mivel azonban nem ő dönti el sem azt, hogy ki kormányoz Magyarországon, sem pedig azt, hogy kinek lehet szavazati joga az Európai Unióban, megszólalásának tartalmát nyugodtan nevezhetjük érdektelennek."

(pestisracok.hu)


 

h i r d e t é s