fbpx Színt vallott a WHO: máshogy nem lehet legyőzni a koronavírus újabb hullámát | CIVILHETES

h i r d e t é s

Színt vallott a WHO: máshogy nem lehet legyőzni a koronavírus újabb hullámát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Színt vallott a WHO: máshogy nem lehet legyőzni a koronavírus újabb hullámát

2021. november 22. - 06:35

 

A súlyos COVID-19 helyzet Magyarországon mindenkitől összehangolt erőfeszítést igényel. 

Dr. Hans Henri P. Kluge, a WHO európai regionális igazgatója - Forrás: WHO/Europe

Dr. Hans Henri P. Kluge, a WHO európai regionális igazgatója 2021. november 18-19-én rövid magyarországi látogatása során ismét hangsúlyozta, hogy mindenkinek felelőssége van abban, hogy lépéseket tegyen a COVID-19 terjedésének lassítása érdekében, beleértve a védőoltás beadatását, amikor azt felajánlják, a maszk viselését, a gyakori kézmosást, a hajlított könyökbe vagy zsebkendőbe tüsszentést, a beltéri helyiségek jó szellőzésének biztosítását, a fizikai távolságtartást és a zsúfolt és zárt terek elkerülését.

A WHO Európai Régiója ismét a COVID-19 világjárvány epicentrumában van, és Magyarországról a COVID-19-es megbetegedések és halálesetek gyors ütemű növekedését jelentik.

A COVID-19 világjárvány még mindig mindenütt jelen van, mindennapi életünk része Magyarországon és egész Európában. A döntéshozóknak, az egészségügyi dolgozóknak és az egyéneknek egyaránt mindent meg kell tenniük a megelőző intézkedések bevezetése, a fertőzés kockázatának csökkentése és az életek megmentése érdekében

- mondta Dr. Kluge. Hozzátette: "Ez továbbra is kihívásokkal teli időszak mindenki számára. Az egyik tanulság, amelyet a világjárvány megtanított nekünk, az a családdal, a barátokkal és a kollégákkal való kapcsolatok fontossága. Figyeljünk egymásra, tegyünk meg mindent, amiről tudjuk, hogy működik a fertőzések csökkentése érdekében, és vigyázzunk a mentális és a fizikai egészségünkre egyaránt" - tette hozzá.

Dr. Kluge a Semmelweis Egyetem meghívására érkezett, ahol november 19-én ünnepélyes keretek között Doctor Honoris Causa címmel tüntették ki. Az ünnepségen Dr. Kluge így nyilatkozott: "Köszönöm a megtiszteltetést. Ezt a WHO Európai Régióban végzett munkájának elismeréseként fogom fel - és bátorításként arra, hogy folytassuk ugyanezt az utat, és bizonyítékokon alapuló intézkedésekkel küzdjünk az egészséget fenyegető veszély ellen olyan élvonalbeli tudósokkal, oktatási szakemberekkel és a kutatóintézetekkel való partnerségek révén, mint amilyen az Önöké." (MTI) / Pénzcentrum


 

Kommentek

h i r d e t é s