fbpx Szívesen válaszolok a ferences atyának! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szívesen válaszolok a ferences atyának!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szívesen válaszolok a ferences atyának!

2022. január 14. - 09:23

 

Az érvei nem csupán homofóbok, de el kell gondolkodni a közösség elleni uszítás tényállásának meglétén is!? Mit gondoltok???

Forrás: Facebook/Perintfalvi Rita

„Hess Dénes ferences szerzetes nyílt levelet írt nekem, amiben szakmailag rendkívül megalapozott érvelést használ a homoszexualitás kialakulására vonatkozó okok tekintetében (Vigyázat irónia!). Írásában különösen a következő érvek érdemelnek figyelmet:

»Homoszexuálissá válni egy kemény „iskola”. Nagy eséllyel biztosítja az „előmenetelt” például: (...)

4. Megfelelő neveltetés és világkép hiánya; családi halmozódás kommunista/liberális/kozmopolita életfelfogásban.

5. Gyenge jellem és más pszichés problémák veleszületetten, vagy éppen kialakítva.

6. Istentelenség.« (idézet Hess Dénestől)

A nekem címzett felvetésekre fogok válaszolni egy legkésőbb februárban induló videósorozatomban, nem kell izgulni kedves atya! Csak legyen picit türelemmel! Eddig elvitte az időmet az egyházi szexuális visszaélésekről írott könyvem »Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban« címmel. Remélem olvasta! Mi a véleménye róla? Mivel én az Önök munkáját végzem szabad időmben ingyen és bérmentve, ezért sajnos nincsen időm minden témával foglalkozni egyidejűleg. És nagyon szomorú, hogy Önök nekem ilyen sok munkát adnak. A könyvem megjelenése óta is folyamatosan keresnek meg az újabb és újabb áldozatok. Szerintem erről kellene inkább beszélni és erről kellene Önnek nyílt levelet írni a saját püspökéhez illetve rendfőnökéhez! Mert nincsen súlyosabb és égbekiáltóbb bűn annál, amikor egy kiskorú gyermek lelkét és testét éppen egy pap vagy szerzetes mocskolja be. Vagy Ön szerint nem ez a legkomolyabb probléma jelenleg a katolikus egyházon belül?

Viszont írása néhány pontjára szeretnék ebben a posztban reagálni és kérem olvassa majd el a hozzászólásokat is, mert abból nagyon sokat lehet tanulni!” (mandiner.hu)

 

Hess Dénes nyílt levele Perintfalvi Ritának

Ön az Egyház és a Szentírás tanításával ellentétes „agymenésekkel” házal. (A szerző ferences szerzetes.)

„Önt az elmúlt években többen és több ízben is figyelmeztették, hogy katolikus teológusként nyíltan szembe megy az Egyház tanításával (itt és itt). Ezeket Ön személyes támadásoknak tekintette és sértett felsőbbrendűségi tudattal lesöpörve azokat (itt és itt), a végzettségére hivatkozott. Sértettsége megalapozatlan, mert Ön a szakmáját (diplomáját) megcsúfolva az Egyház és a Szentírás tanításával ellentétes »agymenésekkel« házal. Ezeknek kritikája megtalálható egy alapos szakmai válaszban (itt).

Mielőtt az én végzettségem után kutakodna, leírom, hogy teológus diplomám van (FHF, 1999).

De!

Az itt előkerülő kérdéshez nem különösebben diplomára, hanem sokkal inkább józan értelemre van szükség, amely felfogja és megérti az egyértelmű katolikus tanítást.

Egyáltalán nem szükséges pápának lenni ahhoz, hogy megállapíthassuk, ki a katolikus és ki nem. Aki nyilvánvalóan nem fogadja el a Katolikus Egyház megismert tanítását – akár csak egyetlen konkrét témában is –, az nem lehet katolikus; pusztán imitálja azt. És Ön ezt teszi.” (Vasárnap) / mandiner.hu


 

h i r d e t é s