h i r d e t é s

Szlávik: vagy idén decemberben, vagy jövő év elején tetőzhet a második hullám

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szlávik: vagy idén decemberben, vagy jövő év elején tetőzhet a második hullám

2020. október 21. - 17:41

 

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elmondta, bár pontosan nem lehet megmondani, mikorra várható a tetőzés, a becslések alapján a jelenlegi fertőzési fázis sokkal tovább tarthat, mint a tavaszi.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Szlávik János az ATV Start című műsorban közölte, a COVID-19 fertőzés tüneteit enyhítő gyógyszeres kezeléssel egyáltalán nem állunk jól, viszont a régóta várt vakcinák a jövő hónapban már ideiglenes engedéllyel forgalomba kerülhetnek, így azt reméli, csökkenthetik a fertőzés terjedésének intenzitását.

A főorvos szerint a WHO elkapkodta a véleményét a remdesivir hatóanyaggal kapcsolatban, mivel az eddigi tapasztalatok alapján igenis van helye a gyógyszernek a szimptómák mérséklésében.

Szlávik hangsúlyozta, a remdesivirt semmiféleképpen sem szabad csodaszernek tekinteni, ugyanis alkalmazásával nem biztos, hogy meg tudják előzni a tünetek súlyosbodását az egyébként is magas rizikójú páciensek esetében.

Az influenzajárvány és a koronavírus-járvány kölcsönhatásáról a szakember azt nyilatkozta, a két vírus együttes támadása sokkal súlyosabb kórlefolyáshoz vezethet, és a halálozási ráta is megkétszereződhet.

Magyarország Szlávik szerint még nem került abba a helyzetbe, hogy az egészségügy ne bírjon a COVID-19 pandémiával. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s