h i r d e t é s

Szlovénia meglépte azt, amit csak kevesen mernek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Szlovénia meglépte azt, amit csak kevesen mernek

2022. augusztus 19. - 07:33

Szlovéniában úgy döntött a kormány, árplafon, vagy rezsicsökkentés helyett támogatási csomagokat dolgoz ki azoknak, akiket az energiaválság a legkeményebben érint. A csomagok értéke összesen 81 millió euró lesz.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az egyik csomag 40 millió euró értékben a vállalkozásokat segíti, míg a másik 41 millió euró értékben a veszélyeztetett csoportoknak nyújt támogatást.

Matjaz Han gazdasági miniszter a vállalkozásokat érintő csomagról elmondta: 20 millió euró idén, 20 millió euró 2023 márciusáig áll rendelkezésre. A kedvezményezettenként félmillió, illetve legfeljebb 2 millió euró összegű támogatás abban az esetben igényelhető, ha az energiaárak legalább kétszer magasabbak lesznek a tavalyi átlagnál, és a vállalatok energiaköltségeik legfeljebb 30 százalékát fedezhetik belőle - hangsúlyozta.

Hozzátette: a nagy energiafogyasztású vállalkozások csak abban az esetben lesznek jogosultak a támogatásokra, ha veszteségesen működnek, ekkor költségeik 70 százalékát állják.

Azok a főként kis- és középvállalkozások, amelyekre vonatkoznak a szabályozott villamos energia és földgáz árak, nem jogosultak a programra. (MTI)/168.hu


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky