h i r d e t é s

Szobanövényeknek adott koncertet a barcelonai operaház vonósnégyese

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szobanövényeknek adott koncertet a barcelonai operaház vonósnégyese

2020. június 26. - 09:27

 

Nem mindennapi koncerttel ünnepelte meg a barcelonai Gran Teatre del Liceu a karanténból való kiszabadulást: az újranyitás első előadását 2292 cserepes növénynek adták, így tisztelegve a természet előtt.

Forrás: LiceuOperaBarcelona / YouTube

A "Concert for the biocene" ötlete Eugenio Ampudia konceptuális művésztől származik, aki Puccini Crisantemi alkotásával szeretett volna hangot adni abbeli örömének, hogy a korlátozások alatt rátalált a természetre.Hallgatta a madarak csicsergését, figyelte a növények növekedését, és úgy gondolta, hogy az ember és a természet közötti jó és szükséges kapcsolat megörökítésére az operaházi performansz a legalkalmasabb. Az operaház igazgatója, Victor Garcia De Gomar örömmel fogadta az ötletet, szerinte az előadás egy igazán finom metafora volt, egy vizuális költemény, amely a szépsége mellett meg is mosolyogtatja az embert.

A világ lakosságának nagy része a karantén ideje alatt bezárkózott otthonába, a bezártság és a mentális problémák ellensúlyozására a szabadba való kilépés és a friss levegőn töltött idő fontossága most értékelődött fel igazán. A művész azt reméli, hogy a természettel való újraértékelt kapcsolat a járványmentes időszakban is fennmarad, és végérvényesen rájövünk arra, hogy mekkora szükségünk van zöld környezetre.

A koncert után a helyi faiskolából kiválasztott növényeket 2292 egészségügyi dolgozónak adományozták, a legtöbbet a barcelonai kórház kapta, amelynek komoly szerep jutott a járvány elleni küzdelemben. (Gran Teatre del Liceu) / octogon.hu


 

h i r d e t é s