h i r d e t é s


Szokatlanul nagy pénzt tettek itthon Andorra sikerére a magyarok ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szokatlanul nagy pénzt tettek itthon Andorra sikerére a magyarok ellen

2017. június 15. - 10:51

 

Az Inforádio.hu a sportfogadással foglalkozó Fortunaweb.hu szakportálra hivatkozva meglepő adatokat tett közzé a magyar labdarúgó-válogatott andorrai vereségével kapcsolatban. - írja a Magyar Nemzet

Forrás: fifa.com

A két oldal a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs mérkőzés utáni nyilatkozatát is idézi: „Itt most valami nagyon nincs rendjén, se a csapatban, se a hozzáállásban. Ha normálisan állunk ehhez a mérkőzéshez, és mindenki a tudását hozza ki, akkor nem hiszem, hogy egy-nullra kikapunk.”

Andorra csapata a világranglista 186. helyezettje és 4622 napja nem nyert tétmeccsen, utoljára 2004. október 13-án Macedónia ellen, aztán 34 nyeretlen mérkőzés következett, ezért a nemzetközi online fogadóirodáknál Andorra győzelme kivételes váratlan esemény lehetett csak, nem pedig ténylegesen lehetséges eredmény.

Az átlagos nemzetközi odds a hazai győzelemre 26,1 volt, míg a magyar sikerre 1,11. A magyar fogadóknak a Tippmix 22-szeres pénzt ígért Andorra győzelme esetén. Összesen közel 94 ezer fogadás érkezett a mérkőzésre, az össztét 34,6 millió forint volt. Andorra győzelmére a fogadások 17 százaléka, illetve az össztét 14 százaléka érkezett, azaz összesen több mint 4,8 milliót tettek fel Andorrára.

Ez az arány a portál szerint nincs rendjén, hiszen a 22-szeres szorzóval számolva összesen 106,6 millió forint kifizetését vállalta úgy a cég, hogy mindeközben a teljes bruttó bevétel csak 34,6 millió forint.

Ilyen csak akkor fordulhat elő, ha az iroda rosszul határozta meg a szorzókat, vagy akkor, ha a fogadók olyan információk birtokában vannak, amelyről nincs tudomása a fogadóirodának.

Itt az oddsok módosítása azonban nem történt meg, az állami cégnél pedig senki sem döntött úgy a beérkezett fogadásokat látva, hogy intézkedni kellene, azaz vagy módosítani a szorzókat, vagy törölni a fogadást. A kalkuláció szerint az állami céget nagyjából 79 millió forintnyi kár érte ezen az egy fogadáson. 

A honlap számításai szerint akár ötvenmillió forintot is lehetett keresni a magyarok vereségén, ezért vizsgálatot javasolnak a mérkőzés fura kimenetele miatt, hogy teljesen kizárható legyen a manipuláció.

 

mno.huh i r d e t é s

betöltés...

;