h i r d e t é s

Szombathelyen úgy csinálja ki magát a Fidesz, ahogy régen az ellenzék csinálta

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szombathelyen úgy csinálja ki magát a Fidesz, ahogy régen az ellenzék csinálta

2019. augusztus 06. - 16:32

 

Legalább két fideszes polgármesterjelölt indul ősszel, igaz egyikük függetlenként.

Balázsy Péter és Koczka Tibor fideszes és független fideszes szombathelyi polgármester-jelöltek

Mielőtt az ellenzéknek végleg leesett, hogy 2-3-4 jelölttel csak a fideszest segítik győzelemre bármilyen választáson, az őszi önkormányzati voksolásra igyekeznek a lehető legtöbb helyen egyetlen ellenjelöltet állítani a kormánypártival szemben. Szombathelyen, ami stabil fideszes város - volt mostanáig -, a Fidesznek sikerült a bravúr: több jelölt indul az egyetlen ellenzéki ellen.

Koczka Tibor, Szombathely jelenlegi fideszes alpolgármestere ugyanis bejelentette, hogy független polgármesterjelöltként elindul az októberi önkormányzati választáson - tudósít a bejelentésről a Nyugat.hu. Koczka kijelentette, hogy pártok és helytartóik helyett a szombathelyieket akarja szolgálni. Mivel az alpolgármester viszonylag népszerű a városban, jó eséllyel megosztja majd a kormánypárti szavazókat.

A jelenlegi állás szerint Szombathelynek három polgármesterjelöltje van. A Fidesz Balázsy Pétert, az Éljen Szombathely nevű ellenzéki választási szövetség Nemény Andrást indítja, Koczka Tibor pedig függetlenként indul. A jelenlegi polgármestert, Puskás Tivadart nem indítja a Fidesz.   

Ez egyébként - az alpolgármester külön indulásával együtt - a helyi fideszes belharcok eredménye. A Fidesz februárban elvesztette többségét a közgyűlésben, miután a másik alpolgármesterrel, Molnár Miklóssal végletesen megromlott a viszony a rabszolgatörvény miatt. (Az ő szavazatával tudta napirendre venni és elfogadni az ellenzék azt a rendeletet, hogy Szombathelyen nem alkalmazzák a túlóratörvényt.) Azóta részben az ellenzék akarata érvényesül a közgyűlésben, bár Puskás Tivadar minden polgármesteri jogosultságát felhasználva igyekszik ezt megakadályozni. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s