fbpx Sztrájkolhatnak a mentősök is | CIVILHETES

h i r d e t é s

Sztrájkolhatnak a mentősök is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sztrájkolhatnak a mentősök is

2016. február 08. - 08:21
0 komment

 

A pedagógusokhoz, a BKV-sokhoz és a MÁV-okohoz hasonlóan a mentők is türelmük és a tűréshatár végére értek: a SONLINE.hu információi szerint sztrájkhangulat uralkodik az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ), ugyanis nem csak a munkakörülmények minősíthetetlenek, de a fizetésekkel is folyamatosak a problémák.

Fotó: sztarklikk.hu

Utóbbi a Magyar Államkincstár új bérszámfejtő rendszerével kapcsolatos, a portál úgy értesült, hogy Somogyban alig akad valaki a szolgálaton belül, aki a ledolgozott napjai, órái után megkapta volna a teljes járandóságát - írja a Sztárklikk.

Átlagosan 15-30 ezer forinttal kevesebbet utalnak - mondta egy neve elhallgatását kérő somogyi mentős -, de volt olyan kolléga, aki mindössze negyvenezer forintot kapott. Egy teljes hónapra, különféle helyettesítésekkel együtt.

Az is problémát jelent, hogy nem cserélhetnek műszakot a mentősök, mert a beosztás szerint megy a bérszámfejtés. A mentőállomások felújítása is felemás lett, mert ami kívülről szép lett, abban belül, pl. a vizesblokkok ugyanolyan balkáni színvonalúak maradtak.

Csak azért nem tört még ki sztrájk, mert az emberek félnek, elveszítik a munkahelyüket. Budapesten ez nem lenne gond, ott találnának mást, de itt, Somogyban szinte kivégeznék magukat...

Csütörtökön a Magyar Államkincstár úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy minden mentődolgozó kapott fizetést, ők elvégezték a januári számfejtést, és kedden eljuttatták a bérjegyzékeket és az utalási állományokat az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ).

 

 

bulvarhetes.hu / sztarklikk.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s