h i r d e t é s

Sztrájkra készülnek a győri Audi-gyárban

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Sztrájkra készülnek a győri Audi-gyárban

2019. január 09. - 19:03

Szerdán az Audi Hungária Független Szakszervezet rendkívüli elnökségi értekezletet tartott, számolt be róla az Index a szakszervezet közleménye alapján. - írja a 444.hu.

Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke beszédet mond az Audi Hungaria Zrt. egyik épületének tetején a kétórás figyelmeztető sztrájk alatt január 26-án Forrás: MTI Fotó: KRIZSÁN CSABA

Mint a szakszervezet fogalmazott, sajnálattal vették tudomásul, hogy a cég a mai napig nem válaszolt az ajánlatukra, ilyenre a korábbi bértárgyalások során soha nem volt még példa. 

A szerdai rendkívüli elnökségi ülésen az AHFSZ teljes elnöksége arra jutott,  hogy 2019.január 14-én megtartandó bizalmi értekezleten azt a javaslatot fogja tenni az értekezlet számára, hogy az eddig lezajlott bértárgyalásokat, mint kollektív munkaügyi vitát nyilvánítsa eredménytelennek és állítsa fel a sztrájkbizottságot.

Mint írják, a szakszervezet továbbra is nyitott a tárgyalásokra és várják a munkáltatói oldal válaszát vagy az esetleges újabb hivatalos, írásos béremelési ajánlatát.

444.hu