h i r d e t é s

Sztrájksegélyt fizet a szakszervezet az Audi-dolgozóknak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Sztrájksegélyt fizet a szakszervezet az Audi-dolgozóknak

2019. január 27. - 11:40

Minden sztrájkban töltött műszakra nettó 5 ezer forint sztrájksegélyt adnak.

Sztrájksegélyt fizet a szakszervezet az Audi-dolgozóknak - Forrás: azonnali.hu

"Az anyavállalat ingolstadti HR-vezetőjéhez folyamodik az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ), miután a tegnap esti tárgyalási forduló után sem sikerült megegyezniük az óhajtott béremelésről a győri gyár vezetésével"

– mondta el az Azonnalinak Szimacsek Tibor, a szakszervezet elnökségi tagjai. Úgy látja, hogy képtelenek szintet lépni az ügyben, hiszen a magyarországi menedzsment által bemutatott ajánlat nem tükrözi sztrájkuk súlyosságának mértékét.

A portál azt írja, a tárgyalások csak másfél nappal a sztrájk kezdete után, péntek estefelé indultak meg az AHFSZ és az autógyár képviselői között. Az első megbeszélés során a sztrájkbizottság tárgyaló delegációja béremelési ajánlatot tett, és arra kérték az Audi menedzsmentjét, hogy az abban meghatározott struktúra alapján álljanak majd elő ellenajánlatukkal. Erre szombat este került csak sor.

Mivel a sztrájk idejére nem jár bér a dolgozóknak, a szakszervezet ad sztrájksegélyt a résztvevőknek. Ez annyit jelent, hogy

8 órás munkarend esetén három sztrájkban töltött műszak felett minden sztrájkban töltött műszakra nettó 5 ezer forint sztrájksegélyt fizetnek, 12 órás munkarend esetén pedig két sztrájkban töltött műszak felett 7500 forintot kapnak a munkások a bér helyett.

Az AHFSZ követelései között szerepel az alapbér, a béren kívüli juttatások, a lojalitási, valamint a jubileumi prémium és a mozgóbér növelése is, hogy a magyarországi dolgozók a cég többi kelet-európai gyárához hasonló színvonalon kereshessenek. (atv.hu)