h i r d e t é s

Tarlós évi 40 millióért kért tanácsot az e-jegyrendszerrel kapcsolatban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tarlós évi 40 millióért kért tanácsot az e-jegyrendszerrel kapcsolatban

2019. január 31. - 12:32

 

Tarlós István évi 40 millió forintért kapott tanácsokat az e-jegyrendszer ügyében – derítette ki Sermer Ádám főpolgármester-jelölt a Főpolgármesteri Hivataltól kikért dokumentumokból.

Bár Tarlós és helyettesei korábban azt állították, hogy nem tudtak az e-jegyrendszer botrányról, a főpolgármester négy főtanácsadót is megbízott azzal, hogy felügyelje és segítse az elektronikus jegyrendszer beruházását:

Dorner Lajost, aki közlekedésügyi főtanácsadóként havi 600 ezer forintért ad tanácsot Tarlósnak és helyettesének. Munkaköri leírása alapján felelős a BKK közlekedési beruházásainak nyomon követéséért, különös tekintettel az elektronikus e-jegyrendszerre. Az ő feladata, hogy Tarlós tanácsadójaként folyamatosan kapcsolatot tartson a BKK-val és a BKV-val és megfigyelőként részt vegyen a BKK és BKV igazgatói ülésein.

Szegvári Pétert, aki főállású tanácsadóként 1.000.000 millió forintot vesz fel havonta azért, hogy közreműködjön a fővárosi fejlesztések előkészítésében, kidolgozásában és megvalósításában. Szegvárinak – aki nem mellesleg a BKK igazgatóságának elnöke, egyben Tarlós legjobban fizetett tanácsadója - az lenne a feladata, hogy a BKK fejlesztésével és korszerűsítésével kapcsolatban írásos javaslatokat adjon Tarlósnak. Sermer Ádám ki fogja kérni ezeket az írásos javaslatokat.

Szabadvári Péter Ottónét, aki szintén főtanácsadói minőségben “véleményezi és felülvizsgálja a BKK Zrt. Főpolgármesteri Irodához érkező szerződéseit, jogi tartalmú iratait”, havi 850.000 forintért. Ő biztosan látta azokat a dokumentumokat, amik alapján látni lehetett, hogy az e-jegyrendszer be fog dőlni.

Szemenyei Lászlót, aki szintén 850.000 forintot kap havonta azért, hogy pénzügyi kontrollt gyakoroljon a BKK és BKV felett. Az ő feladata lett volna, hogy tanácsadóként a közösségi közlekedés hatékony gazdálkodását felügyelje, biztosítsa, és a közösségi közlekedés költségeit érdemben csökkentse. Nem kétséges, hogy az e-jegyrendszer bedőlésével Szemenyei László is súlyos kudarcot vallott.

A kikért adatokból látható, hogy Tarlós Istvánnak tudnia kellett az e-jegyrendszerrel kapcsolatos problémákról, hiszen az ötéves ciklus alatt közel 200 millió forintot költött el a főváros négy főtanácsadóra, akiknek kötelességük lett volna tájékoztatni a főpolgármestert. Sermer Ádám szerint a kikért munkaszerződések annak a bizonyítékai, hogy vagy Tarlós tanácsadói nem végezték el a munkájukat, vagy a főpolgármester hagyta figyelmen kívül a tanácsadóit.

Mindkettő azt mutatja, hogy Tarlós alkalmatlan Budapest vezetésére. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ezért arra kéri a főpolgármestert, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, milyen tanácsokat kapott a négy tanácsadójától az e-jegyrendszerrel kapcsolatban! Tarlós István és a tanácsadói is vállaljanak felelősséget a budapestiek megkárosításáért, az e-jegyrendszer bedőléséért!

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s