h i r d e t é s

Tavasszal kezdődhet az M44-es újabb szakaszának kivitelezése

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tavasszal kezdődhet az M44-es újabb szakaszának kivitelezése

2018. február 22. - 15:27

 

Tavasszal kezdődhet az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba szakaszának kivitelezése, a múlt héten átadták a munkaterületet a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek, a Duna Aszfalt Kft.-nek - mondta Dankó Béla (Fidesz) országgyűlési képviselő az MTI-nek csütörtökön.

Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője és Dankó Béla, a térség fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart az épülő M44-es gyorsforgalmi út aktuális munkálatairól Csabacsűd közelében 2018. február 22-én. Az út Nagykőröstől kiindulva az M5-ös autópályát fogja összekötni Békéscsabával, majd később folytatódhat a román határ felé. - MTI Fotó: Rosta Tibor

Közölte, a közbeszerzési eljárás csaknem egy évvel tovább tartott a tervezettnél, így az átadási határidő 2021. január 31-re változott. A 18 kilométeres szakaszon a régészeti feltárás és a lőszermentesítés már meg is indult - húzta alá.
A szakasz nettó 41 milliárd forint belföldi forrásból valósul meg - tette hozzá.
Dankó Béla elmondta, az M44-es Kondoros-Tiszakürt közti 62 kilométeres szakasza - amelyre 145,68 milliárd forintot fordítanak - az ütemterv szerint halad, befejezése 2019. harmadik negyedévére várható.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tájékoztatása szerint a szakaszon 49 híd és egy 450 méter hosszú acél ívhíd épül, a cölöpözés több helyen már elkészült, és zajlik a pillérek kialakítása is.
A harmadik, Tiszakürt-Lakitelek közti 10 kilométeres szakaszra nemrég írták ki a közbeszerzést - közölte Dankó Béla. Itt a feladat része egyebek mellett egy új tiszai híd tervezése és építése, továbbá a nyertesnek meg kell építenie a lakitelki mérnökségi telepet is. A tervezésre és kivitelezésre 32 hónapot határozott meg a NIF. Az M44-es gyorsforgalmi út 110 kilométer hosszú lesz, 54,6 kilométernyi fejlesztés Békés megyében valósul meg. (MTI)


 

h i r d e t é s