h i r d e t é s

Teljes lesz a BKV-sztrájk, újabb szakszervezet csatlakozott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Teljes lesz a BKV-sztrájk, újabb szakszervezet csatlakozott

2017. április 04. - 10:16

Csatlakozik a meghirdetett BKV-sztrájkhoz az Egységes Közlekedési Szakszervezet, amely ezt levélben közölte is a cégvezetéssel - írja a VILÁGGAZDASÁG.

Sztrájk - Forrás: hvg.hu

A közlekedési vállalat két szakszervezeti szövetsge múlt pénteken hirdetett minden ágazatot érintő munkabeszünetetést április harmadik és negyedik hetére, amelyben az EKSZ csatlakozásával nagyjából a teljes munkavállalói kör részt vesz.

A BKV-munkavállalók 80 százalékát képviselő két szövetség, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) április 18-án 0 órától 20-a 24 óráig háromnapos, április 24-én 0 órától 28-a 24 óráig ötnapos sztrájkot hirdetett.

Az EKSZ hétfői közleményében jelezte: nem ezért a 3 évre szóló megállapodásért buzdítja majd munkabeszüntetésre a tagjait, hanem a már novemberben jelzett eredeti követelésükért, az idei 15 + 5 százalékért. Ehhez mindössze 10 milliárd forint kell, szemben a cégvezetés által hangoztatott 3 éves program 34 milliárdos költségével, amelyről a BKV állítja, semmiképpen sem tudja most előteremteni. Nemes Gábor, az EKSZ elnöke hangsúlyozta, hogy csak a mielőbbi béremeléssel lehet visszatartani a más cégekhez készülő járművezetőket. A létszám ugyanis rohamosan fogy, ami előbb-utóbb a biztonságos működést veszélyezteti.

 

vg.hu