h i r d e t é s

Tiltólistára került a Magyar Nemzet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tiltólistára került a Magyar Nemzet

2016. február 05. - 13:51
0 komment

 

Nem rendelhetnek Magyar Nemzetet parlamenti alelnökök és bizottsági elnökök az Országgyűlés Hivatalának keretéből – értesültünk több érintettől is.

Fotó: Europress / 24.hu

A lapunkat érő hátrányos megkülönböztetéssel kapcsolatban kerestük a Ház sajtóosztályát, ám szerda kora délután óta lapzártáig nem kaptunk választ kérdéseinkre - írja a Magyar Nemzet.

Minden jel szerint tiltólistán van a Magyar Nemzet a parlamentben. A Tisztelt Ház egyik alelnöke és több bizottsági elnök is beszámolt arról, hogy hiába szerették volna az Országgyűlés Hivatalától nekik járó keretből – több más napi- vagy hetilap mellett – lapunkat is megrendelni, nagy meglepetésre az idén már nem volt erre lehetőségük.

„Semmitmondó, informális tájékoztatás”

Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke kérdésünkre azt mondta, hogy a tiltásról mindössze utólag kapott egy „semmitmondó, informális tájékoztatást”. Valós magyarázattal senki sem szolgált, annak ellenére sem, hogy már három hete levélben fordult Kövér László házelnökhöz a témában. – Elképesztőnek tartom, hogy a rendelkezésre álló keret terhére nem dönthetem el, milyen lapokból kívánok tájékozódni – közölte a parlamenti alelnök, hozzátéve, hogy egy fejlett demokráciájú államban egy ilyen lépés elképzelhetetlen, és azonnal a rendelkezést kiadó politikus bukásával végződne. – Negyedszázados politikai tapasztalatom szerint a Gyurcsány-korszakkal kezdetét vette a demokrácia leépítése, amely sajnos a mai napig tart – mondta Sneider Tamás.

A jelek szerint nemcsak a parlamenti alelnököket, hanem az Országgyűlés bizottságainak elnökeit is érinti a tiltás. Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke kérdésünkre ugyancsak megerősítette, hogy titkársága nem tud lapunkból rendelni. Ugyanezt a választ kaptuk Dúró Dórától, a kulturális bizottság jobbikos vezetőjétől is.

Nem tudni, ki hozta a döntést

A Magyar Nemzet kereste az üggyel kapcsolatban az Országgyűlés sajtóosztályát, ám a szerdán kora délután elküldött kérdéseinkre tegnapi lapzártánkig sem kaptunk válaszokat. Így egyelőre nem tudtuk meg azt, hogy ki hozott döntést lapunk tiltólistára kerüléséről, ahogyan arra sem kaptunk magyarázatot, hogy mindezt mi indokolja.

Emlékezetes, Kövér László házelnök múlt év tavaszán ellenzéki orgánumnak nyilvánította mind lapunkat, mind a Hír TV-t és a Lánchíd Rádiót. Ezután a kormánypártok lényegében bojkottot hirdettek az érintett médiumokkal szemben. Akkor egymástól függetlenül többen is megerősítették, hogy Rogán Antal, a Fidesz akkori frakcióvezetője egy zárt ülésen arra kérte képviselőtársait, a továbbiakban ne nyilatkozzanak a három orgánumnak.

 

 

mno.hu


 

h i r d e t é s