h i r d e t é s

Tippek a mérlegképes könyvelői állásra történő jelentkezéshez

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Tippek a mérlegképes könyvelői állásra történő jelentkezéshez

2023. június 26. - 09:52

Ha könyvelőként dolgozunk, vagy a pénzügyi-számviteli területen folytatunk egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat, akkor valószínűleg már bennünk is felmerült a gondolat, hogy mérlegképes könyvelői végzettséget szerezzünk, és ebben a pozícióban helyezkedjünk el.

Forrás: kaposvarallas.hu

Ez több okból is rendkívül jó gondolat. De leginkább azért, mert a mérlegképes könyvelők, különösen azok, akik több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, jóval az átlag felett keresnek.

Ha már ennek hallatán felcsillant a szemünk, akkor érdemes felkeresni a Kaposvárállás webhelyet. Karrierépítésről Kaposváron mint mérlegképes könyvelő ugyanis mindent megtudhatunk az előbb említett oldalon.

De mi is kell ahhoz, hogy sikeresen meg tudjunk pályázni egy ilyen pozíciót?

Nos, elsősorban egy jól összerakott önéletrajz. Hiába van meg ugyanis a megfelelő képesítésünk, vagy rendelkezünk egy csomó tapasztalattal, ha a CV-nk nincsen jól összerakva, akkor garantáltan nem tudunk majd kiemelkedni a többi jelentkező közül.

A személyes adatok, a karriercél meghatározása és a szakmai bemutatkozás, a szakmai tapasztalat, a tanulmányok, a készségek és képességek, valamint a nyelvtudás szekció fontos, hogy mindenképpen fel legyen tüntetve.

Abban az esetben pedig, ha már nagy jártasságot szereztünk a szakmában, akkor inkább a tapasztalat részre helyezzünk a hangsúlyt. Ha viszont még pályakezdők vagyunk tapasztalatbeli hiányosságokkal, akkor érdemes inkább a készségek kiemelésére fókuszálni.

További tanácsok az önéletrajz megírásához

Mivel a szakmai bemutatkozó az első dolog, amire rápillant a HR-es, ezért ezt az önéletrajz tetején kell elhelyezni, és úgy kell megírni ezt a szekciót, hogy meggyőzze a munkáltatót arról, hogy az egész CV-t elolvassa.

Íme egy remek példa: “Egy több mint három éves pénzügyi tapasztalattal, és egy nemrégiben szerzett mérlegképes könyvelői képesítéssel rendelkező szakember vagyok, aki jártas a SQL és haladó Excel terén, és 10 millió forintos nettó bevétel megszerzésében segített az ügyfeleinek.

Ami pedig a tapasztalatok felsorolását illeti…

Ha sikerült a HR-est maradásra bírni, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a tapasztalatok részt is átvizsgálja majd, úgyhogy ennek a résznek a megírásába is érdemes elengedő időt fektetni.

Amennyiben a korábbi munkahelyeink listája már eléggé hosszú, akkor nem jó ötlet mindegyiket felsorolni, hanem említsünk meg inkább a legfrissebb ötöt úgy, hogy melléjük írjuk a cég nevét és azt, hogy mi volt a feladatunk ott pontosan, illetve milyen eredményeket tudtunk elérni.

Végül jöjjön néhány tipp a készségek felsorolásával kapcsolatban!

A szaktudás nem ér semmit, hogy ha nincsenek meg bennünk a pozíció betöltéséhez szükséges készségek. Itt leginkább olyan dolgokra kell gondolni, mint a felelősségteljes munkavégzés, az analitikus szemléletmód vagy a csapatmunka.

Ha ezek közül bármelyikkel rendelkezünk, akkor azt feltétlenül tüntessük fel az önéletrajzunkban is, hogy láthassa a HR-es, tényleg erre a szakmára születtünk.