h i r d e t é s

Titokzatos pécsi látogatáson járt a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott jordán üzletember

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Titokzatos pécsi látogatáson járt a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott jordán üzletember

2020. szeptember 22. - 10:40

 

Az egyetem vezetésével és állítólag egy államtitkárral is tárgyalt.

Zaid Naffa és Orbán Viktor 2012-ben - Fotó: Kollányi Péter / MT

Az évtizedek óta itt élő, a magyar-jordán üzleti kapcsolatok egyik kulcsemberének tartott üzletember a 2017-ben elhunyt Gaith Pharaon szaúdi milliárdossal ápolt szoros, üzleti kapcsolatot. Mint kiderült, Zaid Naffa úgy egyengette Pharaon Magyarországra történő érkezését, hogy közben a szaúdi milliárdost az FBI és az Interpol is körözte. A Pharaon-Naffa duó később felbukkant Orbán Viktor miniszterelnök veje Tiborcz István társaságában is, így 2016-ban Zaid Naffát lefotózták a Gresham-palota teraszán, ahogy kávét szürcsölt Orbán vejével és Ghaith Pharaon jordán ügyvédjével.

Zaid Naffa magyarországi aktivitása továbbra is megvan. Mint a Szabad Pécs írja, a jordán üzletember pénteken Pécsett járt, ahol Miseta Attilával, a Pécsi Tudományegyetem rektorával tárgyalt.

Utóbbi azt közölte, a jordán egyetemekkel való együttműködési lehetőségekről, és a jordán hallgatókkal kapcsolatos aktuális témákról tárgyalt. 

A lap információi szerint együtt ebédelt pénteken Bódis József államtitkárral és néhány pécsi jordán egyetemi hallgatóval az egyik belvárosi hotel éttermében. Az egyetem sajtóosztálya azt állította: a rektor és Naffa találkozóján nem volt jelen a felsőoktatásért felelős államtitkár.  (Bódis József vezette korábban a pécsi egyetemet.) A lap kereste a politikust is, aki azonban nem reagált a cikk megjelenéséig. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s