h i r d e t é s

Több ezer család fogott össze ma hazánkban azért, hogy biztosítsa gyermeke jövőjét és saját szülői szabadságát

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Több ezer család fogott össze ma hazánkban azért, hogy biztosítsa gyermeke jövőjét és saját szülői szabadságát

2019. július 07. - 12:02

 

Amíg a tömegeket képviselő szakemberek éjjel és nappal folyamatosan dolgoznak azon, hogy a kormány meghallja a hangjukat, a háttérben maradó szülők sem tétlenkednek.

Miért is akar egy többezres hálózat a kormány képviselőivel tárgyalni? Miért is erősödik ez az összefogás?

Megkérdeztünk egy bennfentest, aki nem engedte, hogy a nevét és pozícióját nyilvánosságra hozzuk, de elmondta, hogy a ReSuli hálózatban működő tanulócsoportok vezetői megdöbbentő szakmai dokumentációt készítettek el, és adtak át az EMMI-nek. A dokumentumcsomag teljes és részletes kritériumlistát tartalmaz, amely leírja, hogyan lehetne az új köznevelési törvényt úgy bevezetni, hogy abban minden kormányzati cél teljesül, és közben a magántanulók és családjaik sem sérülnek, sőt kifejezetten jól járna mindenki. Várhatóan az anyag feldolgozása több hetet vesz igénybe. Így a családok számára marad a bizonytalanság, hiszen kevesebb, mint 2 hónappal az iskolakezdés előtt a most magántanuló, vagy addig kérvényért folyamodó családok nem tudják, mi fog történni a gyermekükkel. Látszólag nem sürgős, hogy a bizonytalanságnak véget vessenek, hiszen még el sem fogadták a törvényt.

Ennek ellenére a magyarországi magántanulók, alternatív iskolák és tanulóközösségek képviselői naponta több órában dolgoznak azért, hogy a kormány végre hajlandó legyen tárgyalni azokkal a szakemberekkel, akik pontosan tudják név szerint, kik azok a gyerekek, akik vissza fognak menni az állami iskolákba, ha a köznevelési törvény módosításait elfogadják. Ők pontosan tudják, hogy ezeknek a gyerekeknek milyen igényeik, nehézségeik és kihívásaik vannak. Ők képesek lennének felkészíteni az állami iskolákban tanító pedagógusokat arra, hogyan tudják hatékonyan kezelni az újonnan érkező nebulókat.

Miközben az alternatív oktatás pedagógusai és szakemberei dolgoznak, szerveződött egy segítő szolgálat köréjük. Több szülő összefogott és főzni kezdett a több száz oldalas szakértői dokumentációkat gyártó, gép előtt online hálózatban összedolgozó tankör vezetőkre és családjaikra. A ReSuli közösség egyik tagja ezt írta erről az összefogásról:

“ Ez a "hadtáp" munkacsoport konkrétan a legnagyobb poén idén. És az egész NKT őrület legnagyobb vívmánya. Ehhez képest petíciót írni, tiszta snassz. Hogy ezek a csajszik többen feltalálták, hogy etetnek minket. Ez a legősibb szolgálat, a táplálás. Szóhoz se jutok... De azt tudnotok kell, hogy maga a beszerzés, főzés a szolgálat és nem az alapanyagok ára. Azt odaadjuk.” Nyomozni kezdtünk, hogyan indult el a szerveződés, és az egyik felhívást meg is találtuk. Ezt írta ki az egyik édesanya, hogy ő is beállhasson a közös munkába:

“A „hadtáp munkacsoport” nevében jelentkezem. Kérném szépen azokat az önkénteseket, akik más munkacsoportban dolgoznak, és problémát jelent nekik a család ellátása, hogy írják meg nekem privát üzenetben a következőket: hány főre kéne főzni, van-e valamilyen különleges igény, ételérzékenység, stb., lakcím, telefonszám. Ígérni egyelőre nem tudok semmit, de próbálkozunk!

Megnyitom továbbá a jelentkezést a munkacsoportba: akinek van kedve főzni akár eseti, akár állandó jelleggel, az kérem, szintén privát üzenetben jelentkezzen nálam, megírva, hogy mely nap(ok)on érne rá, illetve hol lakik, van-e autója/milyen körzetben tudja vállalni a házhozszállítást. Köszönöm előre is! #egypróbátmegér #háromezerbőlcsakmegoldjukvalahogy (A ReSuli csoportban 3300 tag van.)“

Pillanatok alatt ellepték a bejegyzést a szivecskék és a segítő, biztató és elismerő megjegyzések. Ez mutatja, hogy van Magyarországon tisztesség, emberség - és igenis van kritikus tömeg, akik ki mernek állni a szabadságukért, akik hajlandóak dolgozni önkéntesként azért, hogy másoknak is jobb lehessen.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s