h i r d e t é s

Több ismert, saját gyártású sorozatát is elkaszálja az RTL és a TV2

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Több ismert, saját gyártású sorozatát is elkaszálja az RTL és a TV2

2022. november 29. - 11:14

A SorozatWiki szerint az RTL-es A Tanár és az HBO Maxos Besúgó után további három magyar gyártású sorozatról derült ki, hogy abból nem készül folytatás.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A sorozatokkal foglalkozó portál beszámolója szerint nem érkezik folytatás a Doktor Balaton című szériából, ami a TV2 képernyőjén volt látható. A honlap szerint a magyarázat a széria korábbi kedvezőtlen nézettségi mutatója lehet. A portál értesülését arról, hogy nem készül folytatás, a TV2 Csoport hivatalosan is megerősítette, hozzátéve, hogy a szériában szereplő Dr. Balla Tóth átadta a háziorvosi praxist, megtalálta a szerelmet, így véget ért a története, ezért nem tervezik a sorozat folytatását.

Nem készül több Hotel Margaret sem

Ugyancsak nem folytatódik a Hotel Margaret, mely idén január végén debütált az RTL Klub (a mai RTL) képernyőjén. A balatoni helyszíneken felvett krimi műfajú napi széria eleinte közepes nézettségi mutatókat produkált, majd pár nap után leesett a nézettsége, majd ezt követően hétről-hétre csökkent a közönségaránya. Ezután egy hónappal később 22 órára tette át az RTL, amitől tovább esett a műsor nézettsége, míg végül a széria utolsó heteiben, áprilisban már éjjelre tették át. A lap szerint azóta eldőlt, hogy a médiavállalat a 60 részes 1. évad után nem folytatja a sorozatot.

A Séf meg a többiek rajongói is rossz hírt kaptak

A Séf meg a többiek sem kap folytatást. Az RTL-en látható, tavasszal bemutatott vígjátéksorozat az előbbi két produkcióval ellentétben nem saját fejlesztés, hanem egy orosz adaptáció. A széria kiemelkedő nézettségi számokkal kezdett, azonban a második epizódjára már elkezdett visszaesni, majd végül az 1. évad első felét, 10 epizódot sugároztak a sorozatból, mely alatt hullámzó, közepes nézettséget hozott. Ezután nyári szünetre ment a széria és múlt vasárnap eddig még nem látott tripla résszel tért vissza, de a lap szerint nem készül belőle 2. évad, vagyis a következő hetekben vasárnaponként látható részek egyben az utolsó részek lesznek. A lap szerint ennél a szériánál a nézettség önmagában nem indokolja a sorozat befejezését: a SorozatWiki azt feltételezi, hogy esetleg az orosz-ukrán háborúhoz is köze lehet a döntésnek.

Az oldal az RTL-es szériákat érintő információira hivatalos megerősítés egyébként nincs, mivel a vállalat nem válaszolt a kérdéseikre, de a lap ezt több bennfentes állítására hivatkozva állítja.

Sok új műsor érkezik

A sorozatrajongók számára némi vigaszt jelenthet, hogy a nemrég indult RTL+ streamingszolgáltatásban több új, eddig nem látott széria is látható, például ilyen a Zámbó Jimmy-ről szóló új sorozat is. Emellett Kolosi Péter programigazgató vezérigazgató-helyettes nemrég nagyon sok új műsort jelentett be 2023-ra, és sok műsorbejelentés hangzott el Fischer Gábortól, a TV2 programigazgatójától is. (media1.hu)