h i r d e t é s

Több százan tüntettek Pikó András mellett Józsefvárosban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Több százan tüntettek Pikó András mellett Józsefvárosban

2019. szeptember 14. - 07:24

 

Ellenzéki pártok péntek este közös demonstráción álltak ki VIII. kerületi polgármesterjelöltjük és törvénytelen adatkezeléssel vádolt kampánycsapata mellett.

Az ellenzéki pártok demonstrációja a VIII. kerületi Práter utcában 2019. szeptember 13-án. Az ellenzék közösen állt ki VIII. kerületi polgármesterjelöltjük, Pikó András és törvénytelen adatkezeléssel vádolt kampánycsapata mellett. MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt a józsefvárosi Práter utcában tartott rendezvényen arra kérte a tiltakozókat, ne hagyják, hogy legbecsületesebb politikusaikat olyan hazug politikusok rágalmazzák, 

akik a lábuk nyomát sem csókolhatnák meg.

Hangsúlyozta, az elmúlt napokban talpig becsületes embereket hazug vádakkal rágalmaztak meg; a hatalom most azokat támadja, akik a legkevésbé vannak hozzászokva. Szerinte azonban Pikó András és kampánystábja kiváló és erős emberekből áll, mert erős közösséget képviselnek.

Karácsony Gergely úgy vélte, jelöltjeiknek és szimpatizánsaiknak sem kell félniük, mert Budapesten az európai szabad Magyarország hívei vannak nagy többségben.

Igazunk van, mert van egy álmunk egy szabad, szolidáris európai Magyarországról és Budapestről

 - mondta.
 

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (j3), Gy. Németh Erzsébet, az ellenzék DK-s XVII. kerületi polgármesterjelöltje (j2) és Pikó András (j) az ellenzéki pártok demonstrációján a VIII. kerületi Práter utcában 2019. szeptember 13-án. Az ellenzék közösen állt ki VIII. kerületi polgármesterjelöltjük, Pikó András és törvénytelen adatkezeléssel vádolt kampánycsapata mellett. MTI/Balogh Zoltán

Úgy fogalmazott, nem akarnak sokat,

csak azt, ami jár, hogy ez a város ne a kiváltságos keveseké legyen, hanem mindannyiunké,

a politikusok pedig

ne uralkodni akarjanak rajtunk, hanem szolgálni minket.

Szerinte olyanok vezetik az országot és a fővárost, akik mindig gyűlölték Budapestet, mert tudták, az európai és szabad ország álma mindig innen indult.

Karácsony Gergely kijelentette, október 13-án visszaveszik a várost azoktól, akik azt a hűbérgyarmatuknak tekintik, és visszaadják a budapestieknek.

Pikó András elmondta, a Fidesznek nincsenek érvei velük szemben, ezért nem riad vissza semmitől. "Orosz módra trollokat építettek be zárt Facebook-közösségünkbe, rágalomhadjáratot indítottak ellenünk, és rendőröket küldtek ránk" - mondta.

Kiemelte, nem őt és csapatát, hanem a józsefvárosiakat kell megvédeni, akiknek a pénzét a jelenlegi hatalom "kiszivattyúzza a kerületből", mivel azt nem a helyi egészségügyre, oktatásra és lakhatásra költik, hanem a "fideszes politikusok és csókosok gazdagodására".

Pikó András azt ígérte, hogy ezt a pénzt visszaadják a budapestieknek, orvosok és pedagógusok fizetésére, egészségügyi szűrőeszközökre, köztisztaságra és üresen álló bérlakások felújítására fordítják.

A VIII. kerületi polgármesterjelölt beszédében azt kérte a többi kerület élére pályázó ellenzéki jelöltektől, hogy ők se hagyják magukat.

Legyetek csibészek, legyetek vágányok és küzdjetek teljes erővel, mert ha így tesztek, akkor legyőzhető az einstandoló Fidesz

 - fogalmazott.

A rendezvényen felszólalt Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, Gy. Németh Erzsébet, az ellenzék DK-s XVII. kerületi polgármesterjelöltje és Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is. A tüntetők között az LMP és a Magyar Liberális Párt politikusai is megjelentek.

(MTI)


 

h i r d e t é s