h i r d e t é s

Tombol az elmebaj, a vetőmag szövetség és a zsonglőr egyesület is felkerült a Soros-listára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tombol az elmebaj, a vetőmag szövetség és a zsonglőr egyesület is felkerült a Soros-listára

2018. augusztus 09. - 14:35

 

121 civil szervezet van már a külföldről támogatott civilek adatbázisában. - írja a sztarklikk.hu.

Lassan egy éve, hogy elindult a külföldről támogatott civil szervezeteket összegző listázás a Civil Információs Portálon, s a kezdeti 32-ről 121-re emelkedett azon szervezetek száma, amelyek jogszabályi érintettség miatt felkerültek a portál adatbázisába.

Az Mfor.hu szemezgetett a lista érdekes szereplői közül.

Nehezen képzelhető el, milyen ármánykodás folyhat menekültügyben - merthogy ez volt a törvényi szigor kiváltó oka - például a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnál, a Népművészeti Egyesületek Szövetségénél, a paksi GASTROBLUES Alapítványnál, a Magyar Waldorf Szövetség Egyesületnél vagy akár a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnél. Merthogy ezek a szervezetek mind szerepelnek a listán, nyilván, mert a külföldről kapott támogatásuk összege elérte a 7,2 millió forintot.

A Magyar Zsonglőr Egyesület is kénytelen volt a fenti okokból eleget tenni a törvényi kötelezettségeknek, mivel az Erasmus+ oktatási pályázaton keresztül is támogatáshoz jut. Mint ahogy a Nemzeti Kulturális Alapból, valamint a MOL gyermekgyógyító programjából is forrásokhoz jutnak, de ezek nem számítanak megbélyegezendő támogatásoknak.

sztarklikk.hu


 

h i r d e t é s