h i r d e t é s

Tordai Bence azt állítja, egy katonatiszt telefonjáról hívták fel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Tordai Bence azt állítja, egy katonatiszt telefonjáról hívták fel

2022. december 14. - 11:56

A Párbeszéd társelnöke azt állítja, hogy egy, a Magyar Honvédség egyik tisztjének nevén levő számról hívták fel a Tanítanék Mozgalom parlamenti beengedésével kapcsolatban.

Tordai Bence - Forrás: Tordai Bence Facebook oldala

Tordai szerint a tiltakozókat megpróbálják elhitelteleníteni, ennek tulajdonítja azt a hangfelvételt, amely a médiában megjelent és amely a Tanítanék Mozgalom aktivistáinak parlamenti beengedéséről szólt. Tordai azt állította, hogy tanácstalan tanárnak álcázva hívták fel őt.

Tordai a műsorban azt állította: „végeztek egy kis nyomozati munkát”, és arra jutottak, hogy a szám, amelyről hívták, a Magyar Honvédség egy tisztjéé, akinek a lánya annál televíziónál dolgozik, ahol a hangfelvétel először megjelent. Tordai elmondta: érdekelné, mi a honvédelmi miniszter véleménye arról, hogy a honvédség egy tisztjének telefonjáról ilyen hívás indult. Arra a kérdésre, hogy nyilvános forrásból tudják-e, kinek a telefonjáról érkezett a hívás, Tordai azt válaszolta: legális forrásból tudják. 

Tordai Bence állításaival kapcsolatban megkerestük a Honvédelmi Minisztériumot. A következő kérdésekkel fordultunk hozzájuk: 

„Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke azt állította az ATV Start című műsorában, hogy a Magyar Honvédség egy tisztjének telefonjáról érkezett hozzá az a hívás, amelynek hangfelvétele nyilvánosságot kapott az elmúlt napokban a Tanítanék Mozgalom és az ellenzéki pártok kapcsolatáról.

Az ATV az alábbi kérdéseket küldte el a Magyar Honvédségnek:

  • Ezzel kapcsolatban azt szeretnénk megkérdezni Önöktől:
  • Tordai Bence vagy a Párbeszéd kereste-e Önöket ebben az ügyben? 
  • Van-e tudomásuk arról, hogy a Magyar Honvédség egy tisztje ilyen hívást kezdeményezett volna?
  • Ha Tordai Bence igazat mondott, azzal az adott katonatiszt megszegett-e bármilyen, a Magyar Honvédségben érvényes szabályt? Ha igen, lesz-e következménye?
  • Ha Tordai Bence valótlant állított, tesznek-e vele szemben valamilyen jogi lépést?”

(atv.hu)