h i r d e t é s

Tovább hasít a nyugodt, koranyári idő, csak a felhők zavarhatnak be

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább hasít a nyugodt, koranyári idő, csak a felhők zavarhatnak be

2020. április 24. - 06:15

 

Pénteken délelőtt szűrt napsütésre készülhetünk, csapadék nem lesz. - írja az idojaras.hu.

Virágzó almafák Újfehértón. Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila

Délután növekszik, vastagszik a felhőzet, de csapadék továbbra sem lesz. Megélénkül a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken napközben nem érkezik újabb front, de többen a koncentrálási problémák fokozódásra, délután pedig már egyéb más tünetre is panaszkodhatnak. A keringési bántalmak szintén fokozódnak! - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken frontmentes marad ugyan az idő, de amennyiben az arra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor enyhébb fejfájást, illetve nagyobb eséllyel koncentrálási panaszokat tapasztalhat. A figyelemzavarokkal összefüggésben csökken a teljesítőképessége, pedig az előző napok hasonló humánmeteorológiai helyzete már így is kifáraszthatta szervezetét. A koncentrálási problémákból adódó egyéb bosszúságoktól úgy is megkímélheti magát, ha rendezett napirendet készít magának. Egyéb esetben is tapasztalhat stresszt és ingerlékenységet, ez pedig gyengítheti az immunrendszerét.

Sokaknál gyakori lehet a légszomj, a nyomottság-érzés. Kissé fokozódik a fülledtség, emellé mérsékelten magas hőmérsékletek is társulnak, fokozódik az izzadás. Ha műszálas, rosszul szellőző ruhát választ, akkor a bőr nem tud levegőzni, ez pedig akár rosszulléthez, szédüléshez is vezethet.

Az UV-sugárzás értéke térben is időben is ingadozni fog, de a tartósan napos időszakokban eléri az 5-ös, erős fokozatot.

A pollenterhelés magas, a nyírfa és az éger virágpora okozhatja a legintenzívebb tüneteket.

A közlekedésben fokozott figyelem szükséges a tompuló reflexek miatt!

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, stressz, fáradtság. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s