h i r d e t é s

Tovább kéreti magát a tél, napos, kissé szeles idő érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább kéreti magát a tél, napos, kissé szeles idő érkezik

2020. február 17. - 06:12

 

Még hétfőn is alapvetően napos, kellemes idő lesz, de többfelé megerősödik a szél. Emellett tovább emelkedik a hőmérséklet, de kedden hidegfront érkezik. - írja az idojaras.hu.

Hétfőn délelőtt a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre van kilátás. Csapadék nem alakul ki.  Délután helyenként fátyolfelhők szűrik a napsütést, és gomolyfelhők is lesznek az égen. csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz a délnyugati szél. 9, 14 fokra melegszik a levegő. 

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben. Csupán az esetleges migrén ronthat némiképpen a komfortérzeten, de a hőérzet kellemes lesz. - írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn nem érvényesül fronthatás hazánk térségében, a napos, kellemes időben javulhat a közérzete és a hangulata is. Érdemes minél több időt a szabad levegőn töltenie, ugyanis az előző napok mozgalmasabb időjárásának köszönhetően még a nagyvárosokban sem emelkedik meg a szennyezőanyagok koncentrációja. Ügyeljen azonban az öltözködésre, még mindig szükség van a vastagabb ruhadarabokra, csalóka lehet a hőérzete, különösen a keleti és a déli tájakon. A tavaszi melegedésben egyeseknél enyhébb fejfájás, migrén léphet fel, ezt pedig kivizsgálást követően akár tartósan meg is szüntethet.

Összességében azonban inkább az időjárás pozitív hatásait tapasztalhatja az ország legnagyobb részén. Már észrevehetően hosszabbak a nappalok, így a szabadtéri programjainak szervezésében is több lehetőség adódik. Reggel ügyeljen arra, hogy kifejezetten hűvös lesz, ilyenkor a téli ruhadarabok, úgymint a sál, sapka és a kesztyű is előkerülhetnek. Ekkor az ízületesek is számíthatnak fájdalmaik fokozódására, de a panaszok a délelőtt folyamán gyorsan megszűnnek.

A pollenterhelés tovább erősödik. 

A közlekedés során többfelé erős oldalszél ronthat a menetstabilitáson, illetve időnként a napsütés is zavaró lehet! Érdemes napszemüveggel útnak indulnia, a gyalogos és az autós közlekedésben is segítséget nyújthat, ha elvakítaná a napfény.

Vezető tünetek a mai napon: ízületi bántalmak, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s