h i r d e t é s

Trócsányi arról hogy miért nem támogatja a kormány az Európai Ügyészség felállítását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trócsányi arról hogy miért nem támogatja a kormány az Európai Ügyészség felállítását

2017. október 01. - 07:15

 

Természetesen nem arról van szó, hogy a kormánynak nagyjából annyira hiányzik egy korrupcióellenes vizsgálat, mint az Európai Parlamentnek Orbán Viktor. Legalábbis Trócsányi szerint.

Forrás: dehir.hu

Persze az ügyészég előbb mintsem utóbb létrejön függetlenül attól, hogy Orbán Viktor hogyan próbál keresztbetenni e törekvésnek.

A 444 pontokba szedte Trócsányi érveit:

  • jelenleg is vannak olyan intézmények, mint Eurojust), vagy az OLAF, amik elvégzik a kívánt feladatot,
  • illetve az Európai Ügyészség mint önálló intézmény létrehozása Magyarország esetében az Alaptörvénnyel való összhang kérdését is felveti, miután az Alaptörvény szerint a magyar ügyészség az állam büntetőigényének kizárólagos érvényesítője.

Ami leginkább azért is kínos, mert a magyar igazságügyi miniszterről van szó. Ha valakinek, hát Trócsányinak tudnia kéne, mekkora érdeke fűződik egy nemzetközi uniós ügyészség létrejöttéhez. Nem arról van szó, hogy pártkatonaként viselkedik, azt volt alkalma megszokni a magyar társadalomnak, hogy csak akkor ér el bárki is bármit, ha a megfelelő ülepet tisztogatja széles nyelvcsapásokkal.

Más kérdés, hogy az Alaptörvény pedig a magyar néppel nincs semmilyen elképzelhető formában összhangban.

Nem kívánunk továbbá karriertanácsokat adni sem a következő öt évben romlásba dőlő Magyarországon.

Sokkal inkább arról van szó, hogy egy olyan embernek, mint Trócsányi jól felfogott érdekében állna biztosítani egy egérutat arra a jelenleg csekély valószínűségnek örvendő esetre, ha a magyar kormány  ellenirányú törekvéseinek dacára, nyakukba szakad mindaz amit a Fidesz fennállása óta maga fölé halmozott. Csinos rakásról van szó, kétségtelen, de nem biztos, hogy bölcs dolog soká alatta időzni.

Nem véletlen, hogy a 2014-ben uniós biztosnak választott Navracsics Tibor is színlelt megütközéssel néz a csak párttársai meghasonlott elméjében létező Soros-tervre.

Végső soron csak egy kérdés marad. Vajon miért nem támogatja a kormány a korrupció feltárását célzó törekvést?


 

h i r d e t é s