fbpx Trükköztek a szolgáltatók az ingyenes közmű bekötésekkel | CIVILHETES

h i r d e t é s

Trükköztek a szolgáltatók az ingyenes közmű bekötésekkel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trükköztek a szolgáltatók az ingyenes közmű bekötésekkel

2018. február 19. - 08:17

 

Volt olyan elosztótársaság, amelyik megfelelt az új szabályoknak, többen megpróbálták különféle trükkökkel szabotálni a fogyasztók számára a program által biztosított díjmentességet.

Előfordult például, hogy foglaló befizetéséhez kötötték az egyébként ingyenes közműcsatlakozás elvégzését. - mondta Bartal Tamás helyettes államtitkár.

A Könnyű közmű programban 2017. július óta a díjmentességnek köszönhetően több mint kilencmilliárd forintot takaríthatott meg a lakosság, valamint a kis- és középvállalkozói szektor - idézi a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkárának Magyar Időkben megjelent nyilatkozatát az MTI.

Bartal Tamás hangsúlyozta, az intézkedéscsomag célja az volt, hogy beláttassák a közműszolgáltatókkal: a fogyasztót kell előtérbe helyezni.

A visszás eseteket jelentették a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatalnak, amely bírsággal vagy egyéb szankciókkal intézkedett, illetve újabb szabályozási lépésekre is szükség volt. Így született meg az első és a második versenyképességi törvény, amely az eddigieknél szigorúbb feltételeket szab a szolgáltatóknak - tájékoztatta a lapot Bartal Tamás.

Január óta havonta további 2,5 milliárd forint maradhat a fogyasztóknál annak köszönhetően, hogy megszüntették a gáztömörségi vizsgálatot, ami miatt ellenőrzésekkor elzárták a gázt, s több száz család maradhatott fűtés és meleg víz nélkül, akár hónapokra, a visszakapcsoláshoz pedig többmilliós felújítási beruházásokra volt szükség. (MTI) / napi.hu


 

h i r d e t é s