h i r d e t é s


Trump háborút hirdetett Észak-Korea ellen?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trump háborút hirdetett Észak-Korea ellen?

2017. szeptember 26. - 18:09

 

Phenjan azzal vádolja Washingtont, hogy Donald Trump amerikai elnök háborút hirdetett Észak-Korea ellen. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

Az ENSZ tagállamainak és az egész világnak is pontosan emlékeznie kell arra, hogy 

az Egyesült Államok hirdetett először háborút Észak-Korea ellen

- fogalmazott újságíróknak a világszervezet New York-i központjában az észak-koreai külügyminiszter. Ri Jong Ho hozzátette, hogy Phenjan fenntartja magának a jogot az ellenlépésekre, köztük amerikai stratégiai nehézbombázók lelövésére, még akkor is, ha azok nem Észak-Korea légterében repülnek.

Mivel az Egyesült Államok háborút hirdetett, minden jogunk megvan az ellenlépésekre

- hangsúlyozta.

Ri Jong Ho emlékeztetett arra, hogy "Trump azt állította, hogy vezetőink már nem sokáig lesznek hatalmon. Ezzel kapcsolatban a lehetséges ellenlépésekre utalva megjegyezte, "majd elválik, ki lesz itt tovább". A külügyminiszter nem fejtette ki pontosan, hogy mire gondol.

Az észak-koreai politikus szombaton, az ENSZ-közgyűlés ülésszakán elmondott beszédében már utalt az amerikai elnök - szintén az ENSZ-ben elhangzott - keddi megjegyzéseire, és "zavart embernek", valamint "megalománnak" nevezte Donald Trumpot.

Az amerikai elnök ugyanis beszédében azzal fenyegette meg Phenjant: amennyiben az Egyesült Államok arra kényszerülne, hogy megvédje önmagát vagy szövetségeseit, akkor "megsemmisíti" Észak-Koreát.

Washington szombaton B-1B típusú hadászati nehézbombázókat küldött az Észak-Koreától keletre fekvő vizek fölötti nemzetközi légtérbe.

A Pentagon akkor bejelentette: ezzel az Egyesült Államok elszántságát akarták megmutatni, valamint egyértelmű üzenetet küldtek Phenjannak arról, hogy az amerikai elnöknek számos katonai lehetősége van a fenyegetés legyőzésére.

nepszava.huh i r d e t é s

betöltés..

;