fbpx Tudjátok, az a helyzet, hogy itt már mindenki a végkimerülésig harcol az infláció ellen | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tudjátok, az a helyzet, hogy itt már mindenki a végkimerülésig harcol az infláció ellen

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Tudjátok, az a helyzet, hogy itt már mindenki a végkimerülésig harcol az infláció ellen

2022. január 14. - 14:42

 

A benzinkutas is, a boltosok is, egyedül a kormány nem tesz semmit.

Fotók: MTI - Kovács Tamás

Orbán ma azzal büszkélkedett, hogy a kormány sikeresen harcol az infláció ellen. Merthogy befagyasztották a benzinárat. Magyarul a benzinkutasokat küldték harcba az infláció ellen. Aztán árstopot vezettek be pár élelmiszerre. Magyarul a boltosokat küldték harcba az infláció ellen.

Minden mást meg oldjon meg az átlag magyar. Fizesse a 480-as benzint, fizesse az élelmiszert méregdrága jelenlegi áron, vagy méregdrága tavaly októberi áron. Ennyi a segítség.

Tudjátok, az a helyzet, hogy itt már mindenki a végkimerülésig harcol az infláció ellen. Egyedül a kormány nem tesz semmit. Pedig tudják, mi a megoldás, Varga Mihály pénzügyminiszter 2005-ben elmondta: »Az áfacsökkentés mérsékli az inflációt, tehát jó a nemzetgazdaságnak.« A lengyel kormány meg is lépte. Elengedték az alapvető élelmiszerek áfáját.

Az Orbán-kormány eközben beszedi az áfát a legszegényebbektől is, a lejárat előtti akciós élelmiszert pedig elkobozza az élelmiszerláncoktól. Sajátos válságkezelés. Amolyan fideszes.” (mandiner.hu)


 

h i r d e t é s