h i r d e t é s

Túlszámlázás: becsapták a balatoni étteremben a vendéget

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Túlszámlázás: becsapták a balatoni étteremben a vendéget

2015. október 03. - 08:49
0 komment

 

Becsapták és megkárosították egy ismert, jó nevű dél-balatoni étteremben, állítja a kaposvári Fehérné Hajdú Mária. A családjával, a Kanadából hazajött unokájával, annak párjával, a fiával és a menyével fogyasztottak el egy vacsorát

Becsapták és megkárosították egy ismert, jó nevű dél-balatoni étteremben, állítja a kaposvári Fehérné Hajdú Mária. A családjával, a Kanadából hazajött unokájával, annak párjával, a fiával és a menyével fogyasztottak el egy vacsorát - írja a SONLINE.

Az ételekkel és a felszolgálással nem volt semmi baj, a számla is rendben megérkezett: 12 100 forint állt rajta. A hölgy egy szó nélkül kifizette, otthon azonban megnézte a blokkot, és azt látta, hogy két tétel is szerepel rajta, amelyet ők nem rendeltek: egy fagylalt 980 és egy kávé 320 forintért. 

– Nem éreztem jogosnak ezt, fel is hívtam a vendéglőt. Nem akartam nagy ügyet csinálni a dologból, ezért nem fordultam a fogyasztóvédőkhöz és a NAV-hoz sem. Azóta kétszer beszéltem telefonon a főnökkel. Megígérte, hogy postán elküldik nekem a kifogásolt összeget. Azóta két hét telt el, de hiába várom a pénzt. Furcsállom, hogy ilyen megtörténhet, mert az egész étteremben csak két asztalnál ültek, mi és egy másik társaság, emiatt nem tudok arra gondolni, hogy túl elfoglaltak voltak a pincérek, azért tévedtek – mondta a panaszos vendég.    

Ritka az éttermi panasz, inkább a szállodai helyfoglalásokkal kapcsolatos reklamációkkal találkoznak sűrűbben a Somogy Megyei Békéltető Testületnél. Ez nem jelenti azt, hogy kevés lenne a trükközés, hanem az a jellemző, hogy helyben intézik el vitás kérdéseket. Ezért az a fogyasztó, aki gondosan akar eljárni, rögtön nézze meg a kapott számlát a vendéglátóhelyen, tanácsolja Novák Ferenc, a békéltető testület elnöke.     
– A konkrét ügyben az a teendője a panaszosnak, hogy egy tértivevényes levélben forduljon az étterem vezetőjéhez, a blokkról pedig fénymásolatot készítsen. 30 napon belül választ kell kapnia, ha ez nem történik meg, fogyasztói jogvitát kezdeményezhet. A fogyasztóvédelmi felügyelőségnek joga van ellenőrizni, hogy valódi tételek szerepeltek-e a számlán – mondta Novák Ferenc.  

 

sonline.hu


 

h i r d e t é s