h i r d e t é s

Ugyanazt a jelöltet támogatja Fidesz és a Jobbik Békéscsabán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ugyanazt a jelöltet támogatja Fidesz és a Jobbik Békéscsabán

2019. július 18. - 08:46

 

A polgármesteri posztért újra induló Szarvas Pétert (független) támogatja a Fidesz Békéscsabán, saját jelöltet nem indítanak - közölte a kormánypárt választókerületi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Illusztráció: MTI Fotó: Lehoczky Péter

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta: a helyi Fidesz-KDNP felsorakozik a függetlenként induló, de a Hajrá Békéscsaba Egyesület felkérésére jelöltséget vállaló Szarvas Péter mögött. 

Megjegyezte:

a csabai fideszesek döntését még el kell fogadnia a párt országos választmányának is.

Hangsúlyozta: Szarvas Péterrel, kisebb vitákat leszámítva, eddig is kiváló volt az együttműködés, különösen a Modern városok program végrehajtása során.

Hanó Miklós, a Fidesz békéscsabai elnöke, alpolgármester azt emelte ki a sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt öt évben a város költségvetését mindig a polgármester és a 11 fős Fidesz-KDNP-frakció szavazataival fogadták el, s ezek a döntések biztosították Békéscsaba működését. 

Mint mondta, "a ma ellenzékinek számító" képviselők egyszer sem támogatták a büdzséről szóló javaslatokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a kormánypártok mind a 12 egyéni választókerületben önálló jelölteket állítanak, és bíznak abban, hogy többségük ismét elnyeri a választópolgárok bizalmát.

A polgármester bejelentését megelőzően Kocziha Tünde, a Jobbik békéscsabai szervezetének vezetője közleményben jelezte, hogy a Jobbik - mint ahogy négy éve - Szarvas Péter jelöltségét fogja támogatni.

A Jobbik Békéscsabán kiszállt az ellenzéki egyeztetésből, amit Kocziha a közleményben azzal indokolt, hogy fél éven át sikertelenül próbáltak megállapodni a pártok és egy civil szervezet az önkormányzati választáson való indulás részleteiről. Szerinte az LMP és az MSZP önkormányzati képviselői nem fejtettek ki tényleges ellenzéki magatartást: a polgármester, és nem a kormánypárt ellenzékeként viselkedtek.

- teszi hozzá a 24.hu.

 

(MTI)

 


 

h i r d e t é s