h i r d e t é s

Új hangok Moszkvában!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Új hangok Moszkvában!

2019. január 21. - 07:12

 

A számvevőszék elnöke gyökeres változásokat javasol!

Alekszej Kudrin az orosz számvevőszék vezetője - Forrás. wikipedia

Alekszej Kudrin szerint a GDP 3% -os éves növekedése nehéz feladat. A nemzeti projektek önmagukban nem elegendőek az ilyen mértékek eléréséhez. Amennyiben nem változtatnak, anélkül sajnos nem kerülhet Oroszország a Putyin által vízionált öt legerősebb ország közé.

Kudrin hangsúlyozta továbbá, hogy a közeljövőben a munkaerő-erőforrások jelentősen csökkennek. A bevándorlók áramlása, amely a korábbi években a munkaerő csökkenést kompenzálta, nem lesz ugyanaz, mint most, migráció nélkül nem tartható fen a humántőke kapacitása. A lakosság reáljövedelmei nem nőnek, az infláció és a rubel árfolyam vesztesége, érezhetően szűkíti az idegen munkaerő bevándorlását.

A Számvevőszék elnöke elmondta, hogy Oroszország számára a legfontosabb tényező a kormány hitelessége.

„Az elért eredmények a politika egészétől, sorrendjétől függenek” - mondja Kudrin.
Érdemes megjegyezni, hogy a Számvevőszék vezetője korábban javasolta az állam befolyásának csökkentését a gazdasági szférában. Szükségesnek tartja a régiók hatáskörének növelését és a földek egy részének átadását birtokukba. 

Emellett Kudrin megjegyezte, hogy Oroszországnak csökkentenie kell a feszültségeket a más országokkal fenntartott kapcsolatokban. Ha a szankciókat növelik, az elnök által kitűzött célok gyakorlatilag nem kivitelezhetők. (kommersant.ru)


 

h i r d e t é s