h i r d e t é s

Új nap, új kivégzés Amerikában, ezúttal egy koronavírusos sorozatgyilkos halálos ítéletét hajtották végre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Új nap, új kivégzés Amerikában, ezúttal egy koronavírusos sorozatgyilkos halálos ítéletét hajtották végre

2021. január 15. - 10:14

 

Corey Johnsont 11 ember meggyilkolásáért ítélték halálra.

Forrás: HuffPost

Újabb kivégzést hajtottak végre csütörtökön az Egyesült Államokban. A Virginia államban sorozatgyilkosságért halálra ítélt Corey Johnsonon hajtották végre az ítéletet, méreginjekció vetett véget az életének, írja az MTI.

"Johnson koronavírus-fertőzött volt, ügyvédei szerint a fertőzés miatt a méreginjekció vélhetően nagy szenvedést okozott neki."

Az 52 éves férfit azért ítélték halálra, mert 1992-ben egy kábítószerrel is kereskedő bűnbanda tagjaként 45 nap leforgása alatt három társával közösen meggyilkolt 11 embert.

Ügyvédei korábban azzal érveltek a kivégzés elhalasztása mellett, hogy a méreginjekció nagy fájdalommal járó tüdőödémát okozhat neki.

William Barr amerikai igazságügyi miniszter még 2019-ben jelentette be, hogy a szövetségi kormány ismét elkezdi a kiszabott halálos ítéletek végrehajtását. Ezt megelőzően utoljára 2003-ban végeztek ki szövetségi bíróság által halálra ítélt vádlottat. Amennyiben a mostani kivégzést elhalasztották volna, már nem lehetett volna végrehajtani Donald Trump leköszönő amerikai elnök hivatali ideje alatt, utódja, Joe Biden, akit január 20-án iktatnak be tisztségébe, pedig azt ígérte, hogy megválasztása esetén eltörölteti a szövetségi szintű halálbüntetést. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s