fbpx Új rekord született, 215 centi magas a világ legmagasabb nője | CIVILHETES

h i r d e t é s

Új rekord született, 215 centi magas a világ legmagasabb nője

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Új rekord született, 215 centi magas a világ legmagasabb nője

2021. október 14. - 09:01

 

Egy mindössze 24 éves török fiatal lett a legújabb csúcstartó, kinek neve nem most tűnik fel először a Guiness Rekordok könyvében.

Fotó: Guinness World Records / youtube

Rumeysa Gelgi elképesztő, 215 centiméteres magasságát szerdán jegyezték be a Guiness Rekordok Könyvébe, mellyel hivatalosan is ő lett a világ legmagasabb nője — miután közel hét évig, 18 éves kora óta tartotta a legmagasabb tinédzsernek járó címet.

A Gelgivel készült interjúból kiderült, hogy hatalmas méreteit egy rendkívül ritka, Weaver-szindrómának nevezett rendellenesség okozza, mellyel megközelítőleg csak ötvenen élnek együtt az egész világon. Ezen szindróma jellegzetességei közé tartozik a korai, már születés előtt meginduló extrém növekedés, mely egész gyermek és fiatalkorban folytatódik.

Elmondása szerint az emberek többségétől nagyon kedves és támogató szavakat kap, többen képet szoktak tőle kérni az utcán, azonban néha elcsíp egy-egy furcsa tekintetet is, bár nem gondolja, hogy ezzel különösebb probléma lenne.

Személy szerint úgy gondolom, hogy arra kell törekednünk, hogy a hátrányainkból előnyt kovácsoljunk. Fogadd el magad annak, aki vagy, légy tisztában a lehetőségeiddel, és hozd ki magadból a legtöbbet

— nyilatkozta Rumeysa Gelgi az elismerés átvétele után. (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s