h i r d e t é s

Újabb 3 embernél diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb 3 embernél diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést

2020. március 12. - 12:31

Hosszú órákat kellett várni arra, hogy végül a kormány tájékoztató honlapja is beszámoljon arról, hogy új betegeket diagnosztizáltak.

Forrás: egeszsegkalauz.hu

Eközben a kormányzat koronavírussal kapcsolatos kommunikációs oldala naprakész információk közlése helyett majdnem háromnegyed 11-ig csak hallgatott. Végül azt közölték: két magyar és egy iráni állampolgárnál mutatták ki újonnan a vírust. Csak egyikük, egy a napokban Izraelben járt magyar férfi nem volt eddig elkülönítve, így összesen már 16 beteg van az országban.

16-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma, írja a kormány tájékoztató honlapja. Egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19):

  • egy, a Szent János kórházban már napok óta elkülönített magyar nőnél;
  • egy újabb - a Szent László kórházban megfigyelés alatt álló - iráni diáknál (az első iráni beteg kontaktjánál); és
  • egy a napokban Izraelben járt magyar férfinél.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. Karanténban jelenleg 64-en vannak, azaz öttel kevesebben, mint szerdán. Ez elmúlt nap során 121 újabb mintavétel történt, azaz eddig összesen 730-ra került sor.

A bejelentésre csak órákkal azután került sor, hogy egy koronavírusos beteg miatt kiürítettek egy egész budapesti irodaházat. (nepszava.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky