h i r d e t é s

Újabb demokratikus jogtól fosztaná meg a kormány az ellenzéket?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb demokratikus jogtól fosztaná meg a kormány az ellenzéket?

2020. július 04. - 06:11

 

A Magyar Nemzet legutóbbi kérdése arra enged következtetni, hogy Orbán Viktor megunta az ellenzék napirend előtti felszólalásait.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Furcsának tűnő kérdést kapott a kormánypárti Magyar Hírlaptól a Jobbik sajtóosztálya, amit Jakab Péter kiposztolt a Facebook-oldalára.

Mi a véleményük arról, ha a kormánykoalíció a Parlamentben a Házszabály módosításával eltörölné a napirend előtti felszólalások lehetőségét?

– így szólt a kérdés.

Az pedig világosnak tűnik, hogy a kormánylapnál nem csak úgy vaktában lövöldöznek, ha fideszes belső információkról van szó.

„Az igazság zavarja őket, és az, hogy egy-egy napirend előtti felszólalással sokakhoz eljut az igaz szó” – kommentálta a kérdést a Jobbik elnöke, akitől legutóbb azért vette el a szót Kövér László egy felszólalása közben, mert „sértődős tolvajnak” nevezte Orbán Viktort.

A napirend előtti felszólalások alkalmával szabadon kérdezhetnek, beszélhetnek az országgyűlési képviselők. A kérdésekre pedig gyakorta a miniszterelnöknek is kötelező válaszolnia. Lényegében ez maradt az egyetlen platform, ahol Orbán vitára kényszerül ellenzékiekkel. (24.hu)


 

h i r d e t é s