h i r d e t é s

Újabb fordulat az agyhártyagyulladás-oltások ügyében

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Újabb fordulat az agyhártyagyulladás-oltások ügyében

2017. január 15. - 10:08
0 komment

 

A jövő hétre megoldódik a fertőző agyhártyagyulladás megelőzésére kifejlesztett meningococcus B vakcina átmeneti hiányával kapcsolatos ellátási nehézség - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

A kép illusztráció! - Forrás: boon.hu

Az ellátás zavartalan biztosítása érdekében az OGYÉI több gyógyszer-nagykereskedővel felvette a kapcsolatot, arra kérve a cégeket, hogy keressenek külföldi forrásokat. Az egyik nagykereskedő szállítmánya már e hét végére beérkezhet, két másik gyógyszerforgalmazó cég is talált forrást, a jövő hét elején várható újabb vakcinaszállítmány.

Mint írták, az agyhártyagyulladással kapcsolatos hírek miatt a kereslet az oltóanyagok iránt a sokszorosára növekedett, annak ellenére, hogy az ÁNTSZ több alkalommal is felhívta a figyelmet arra, hogy nincs járvány, karácsony előtt két hét leforgása alatt több havi mennyiség fogyott el.

Az OGYÉI folyamatosan figyelemmel kíséri a készleteket, és arra kérik a patikák vezetőit, hogy csak valós igények esetén rendeljenek a rendelkezésre álló szűkös készletekből, ne raktározzanak felesleges készletet. (MTI) / inforadio.hu

 


 

h i r d e t é s