h i r d e t é s

Újabb migráns alagutat találtak az ideiglenes biztonsági határzár mellett

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Újabb migráns alagutat találtak az ideiglenes biztonsági határzár mellett

2020. augusztus 15. - 10:36

 

A 25 fős feltartóztatott csoporttól pár kilométerre - az ideiglenes biztonsági határzár mellett - találták meg az alagutat a bácsalmási rendőrök.

Fotó: police.hu

"A csoport feltartóztatásától pár kilométerre, a terep átvizsgálása során 2020. augusztus 14-én hajnalban egy nyílást találtak az egyenruhások.
Az alagút szerb területről indul, és a határvonal, valamint az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik. A magyar oldalon található kijárata körülbelül 50 centiméter átmérőjű, az alagút - fokozatosan felszín felé közeledő szakaszának - utolsó függőleges részének mélysége 1,3 méter mély.
A kijárat környékén ismeretlen személyektől származó nyomokat találtak. Az alagút kijáratától nyomkövető kutya indult, ami elvezette a rendőröket arra a helyszínre, ahol feltartóztatták a 25 fős csoportot.
A rendőrök helyszíni szemlét tartanak az alagútnál, majd azt betemetéséig őrzik." - írja a rendőrség közleményében.

 

Nem tudják megunni

2019. decemberében jelentek meg az állami narratívában a migránsoknak tulajdonított alagutak a kerítéssel védett határszakaszon. Akkor terjesztette el a közmédia a "migráns-alagút" kifejezést. Erről nem sokkal később kiderült, hogy nem migránsok, hanem szeszcsempészek építették.

2020. januárjában az Origo adta hírül, hogy újabb alagutat találtak. Ez egyéként 15 méterre volt a korábbi migráns-alagúttól.

Szintén ez év januárjában beüzemelte kormányunk a Baja nevű, veterán járőrhajót, amelyet első határvadász útjára az MTI is elkísért, és mit ad isten, azonnal fogtak is egy migránscsónakot a Tiszán. Azóta is örök vita a szerkesztőségben, hogy vajon hol és mennyiért vásárolták a Seahawk 4 típusú gumicsónakot.

2020. január 28-án a propagandaosztály feljebb csavarta a potmétert azzal a hírrel, hogy "egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket."

Június elején a rendőrség és a Migration Aid vitába is keveredett egy hasonló alagút miatt. A menekülteket segítő szervezet akkor propagandakampánnyal vádolta a rendőrséget, mert véleményük szerint a „40 centis nyílás alig nagyobb a környéken élő földikutyák alagútjainál".
A rendőrök ezt azzal cáfolták, hogy amikor rátaláltak, egy ásó ember feje is felbukkant a földből.

A kormány mindenesetre semmit nem bíz a véletlenre, a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes Müller Cecíliával az oldalán jelentette be, hogy a föld alatt is megerősítik a határzárat.

Az országos tiszti főorvos egyébként kedden veheti át az Államalapító Szent István-emlékérmet, amit olyan embereknek ad a civil kuratórium, akik "életükkel és tevékenységükkel is példát tudnak mutatni az egész magyar társadalomnak".


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s