h i r d e t é s

Újabb rakás pénzt kapnak a milliárdos mínuszokban úszó kereskedőházak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb rakás pénzt kapnak a milliárdos mínuszokban úszó kereskedőházak

2016. december 21. - 08:04
0 komment

3,7 milliardot csoportosítanak át az MNKH Zrt.-nek - írja az Index.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az azerbajdzsáni üzleti környezet megismertetésére rendezett üzleti fórumon amelyet a Magyar Nemzeti Kereskedõház Zrt. rendezett a hazai kis- és közepes vállalkozások vezetõi számára (2014.) - Fotó: Máthé Zoltán / MTI

3,7 milliárd forintot csoportosít át a kormány a Magyar Nemzeti Kereskedőház és kapcsolt vállalkozásai részére, jövőre pedig mintegy 7,5 milliárd forintból működik majd a Külügyminisztérium 90 százalékos tulajdonában álló cég - derült ki a kedd este megjelent Magyar Közlönyből, amit a Magyar Nemzet szúrt ki. Az átcsoportosítás indoklása szerint az MNKH Magyar Zrt. "közfeladatainak ellátásához szükséges finanszírozás" miatt kell az átcsoportosítás. Azt nem részletezik, melyek ezek a feladatok, de elképzelhető, hogy a Vietnamban illletve Kanadában nyíló új kereskedőházak költségeinek közük van a dologhoz. 

A jövő évi költségvetésben eddig 3,7 milliárd szerepelt, most viszont a közlönyből kiderül, hogy 3,3 milliárd forint kerül még a külügyi exportügynökséghez, ezen felül 2017-ben további 500 millió forintot hívhatnak le a külügy felügyelete alá tartozó szervezetek és szakmai programok támogatási keretéből. 

A tavaly hatmilliárdos mínuuszt, és feleennyi profitot összehozó kereskedőházak működéséről szóló korábbi cikkeinket itt és itt olvashatja.

index.hu