h i r d e t é s

Újabb szakmai sikert ért el a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb szakmai sikert ért el a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet

2019. április 10. - 13:40

 

Ötvenegyedik alkalommal rendezték meg április elején a Villányi Hegyközségi Borversenyt, amelyen a nyolc bizottság összesen 318 mintát bírált.

A rangos megmérettetésen aranyérmet kapott a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete (SZBKI) is, a villányi Bock-birtokon termelt rezisztens szőlőfajtákból összeállított házasítással elnyert díj talán a legrangosabb, amit az innovatív fajtákból készített vörösbor elért Magyarországon.

Hevér László, a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet főborásza az aranyérem kapcsán elmondta:

Kutatóintézetünk és a Bock Pince összefogásának eredményeként először nyert aranyérmet rangos borversenyen az intézetben nemesített rezisztens, vagyis a főbb gombabetegségeknek ellenálló szőlőből készült vörösbor.

A Bock birtokon termett, és a Kutatóintézet pincéjében készült rezisztens kékszőlőfajtákból álló cuvée újabb bizonyítéka PTE SZBKI innovatív munkájának, és a villányi borvidék újító szellemének.

Ahogy azt a főborásztól megtudtuk, a Bock birtokon tájkísérletbe állított ellenálló szőlőfajták szőlészeti tulajdonságai már jól ismertek, borászati értékei azonban csak az elmúlt néhány évben kerültek kiértékelésre. Az intézetben végzett fejlesztőmunka eredményét az 51. Villányi Borversenyen a zsűri aranyéremmel jutalmazta.


 

h i r d e t é s