h i r d e t é s


Újra tanít a diákokat meglopó fideszes tanár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újra tanít a diákokat meglopó fideszes tanár

2017. október 17. - 13:30

 

Újra egy iskolában alkalmazzák azt a tanárt, aki lenyúlta a gyerekek pénzét korábbi munkahelyén az iskolai alapítványból. - írja a 168ora.hu.

A Szemerében már nem taníthat. Forrás: 168ora.hu

A sikkasztás miatt indult nyomozás hamarosan lezárul, a Klik viszont így is nemcsak felvette, de szabályosan titkolja, hol alkalmazzák

írja a HVG.hu.

Májusban tört ki a botrány az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban, amikor kiderült, hogy eltűnt az iskola alapítványának pénze, amit a szülők adtak össze a gyerekeik táborozására, kirándulásra, tanulmányi jutalmakra.

A Szemeréért Alapítvány pénzét az iskola egyik tanára kezelte a kuratórium tagjaként, aki az ügy kipattanásakor gyorsan szabadságra is ment. És arra is volt esély, hogy az ügy sosem derül ki, hiszen a tantestület tagjaival még alá is írattak egy titoktartási nyilatkozatot, nehogy kitudódjon a történet.

Iskolai források szerint azért is próbálták eltussolni a több millió forint eltűnését, mert a napközis csoportot oktató tanár, Király András „nagy fideszes”. Formálisan is, hiszen régóta az V. kerületi önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságnak a Fidesz–KDNP által delegált tagja. (Erről a pozícióról néhány napja váratlanul, személyes okra hivatkozva lemondott.)

A botrány kirobbanása után Király a pénz egy részét, több mint hárommillió forintot visszafizetett az alapítványnak, de további 436 ezerrel még tartozik. 

Az iskola vezetői azonnal feljelentést tettek, amikor kiderült, hogy nincs meg a pénz, a nyomozás határideje november 15-e. A rendőrség a lapnak részleteket nem árult el, csak annyit, hogy „egy főt gyanúsítottként hallgattak ki sikkasztás bűncselekmény miatt”.

Az alapítvány pénzének eltűnése és a sikkasztás miatt zajló nyomozás azonban a Kliket nem zavarja, a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező tanárt átmentették egy másik iskolába. A Szemeréből el kellett jönnie – az ügy napvilágra kerülésekor szabadságot vett ki –, de most újra gyerekek közt dolgozik, a HVG információi szerint a XV. kerület egyik iskolájában helyezkedett el.

Az Észak-pesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója csak annyit reagált, hogy

Király András alkalmazása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt.

Király András természetesen nem kívánt nyilatkozni.

168ora.huh i r d e t é s

betöltés...

;