h i r d e t é s

Üzentek Balog Zoltánnak a pedagógusok: nem volt jó pásztora a területnek, távozzon nyugodtan

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Üzentek Balog Zoltánnak a pedagógusok: nem volt jó pásztora a területnek, távozzon nyugodtan

2018. április 20. - 14:46

 

Önálló oktatási tárca létrehozását követeli az új kormánystruktúrában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). 

Forrás: nepszava.hu

Szűcs Tamás, aki ügyvezető elnökként irányítja a szakszervezetet, miután Mendrey László korábbi elnököt visszahívták tisztségéből, pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: levélben fordulnak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, kérve, hogy a kormányalakításkor szüntessék meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi).

A korábbi hagyományoknak megfelelően minden jelentős ágazatnak - így az oktatásnak is - legyen önálló minisztériuma, az ágazatot minél nagyobb szakértelemmel irányító minisztere. Erre most itt a lehetőség

- mutatott rá.

A szakszervezeti vezető a jelenlegi oktatási államtitkárság Szalay utca épülete előtt úgy fogalmazott: az Emmi tehetetlen óriás, nem képes az egyes ágazati érdekeket megfelelően képviselni. 

Hozzátette: egy ágazatot egy felkészült szakember képes megfelelően irányítani, és ehhez önálló minisztérium is szükséges.

Ami az Emminél történt, az szerinte úgy jellemezhető, hogy a bába nem értett minden komplikált szülés levezetéséhez, és nem is tudta képviselni az egyes ágazatok érdekeit. 

Az érdekvédő szerint Balog Zoltán tárcavezető a területnek "nem volt jó pásztora", s ha nem tölti be ezt a posztot a jövőben, nem fogják sajnálni, "távozzon nyugodtan".

(MTI)
 


 

h i r d e t é s