h i r d e t é s

Vadai Ágnes: "A független jelölt aláírásával is támogatta a képviselő-jelöltségemet, személyes találkozásunk alkalmával."

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Vadai Ágnes: "A független jelölt aláírásával is támogatta a képviselő-jelöltségemet, személyes találkozásunk alkalmával."

2018. április 01. - 12:20

 

Nyilatkozott lapunknak Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselő-jelöltje.

 

Fotó: Vadai Ágnes / Facebook

Mi alapján döntött úgy, hogy Komárom-Esztergom megye 02 OEVK-ban indul?
Mint ismert a Demokratikus Koalíció a kormány leváltása érdekében eddig 61 helyen lépett vissza. Az egyeztetések során kifejezett kérésem volt, hogy ebben a választókerületben elindulhassak, mert az elmúlt évek során rengeteg pozitív visszajelzést kaptam az itt élőktől. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a Demokratikus Koalíció az egyetlen párt, amelyik valóban szemben áll Orbán rendszerével. Mi nem alkudtunk meg velük soha, és nem is fogunk. Ez például megmutatkozik abban is, hogy a választókerületi kampányban kinek van óriásplakátja Simicska felületeken.

Miért nem lép vissza a független képviselő-jeleölt javára, ha a listás helye szinte biztos parlamentbe jutást eredményez?
A független jelölt aláírásával is támogatta a képviselő-jelöltségemet, személyes találkozásunk alkalmával. Jelen állás szerint pedig ő kíván visszalépni.

Most, hogy másodszor mérkőzik meg egyéniben, és ha nem sikerül, akkor számíthatnak-e az itt élők arra, hogy sokkal jobban fogja képviselni őket, mint az előző ciklusban?
Kérdéséből úgy érzem, hogy ön is, mint sokan mások, elégedetlen a jelenlegi képviselőjével. Ezt megértem. Az itt élők eddig is számíthattak rám. Bármilyen kérés érkezett, igyekeztem intézkedni. Ugyanakkor mindenki tudta, hogy a kormánypártok képviselői semmilyen ügyben nem hajlandóak támogatni bennünket. Mára az itt élők is világosan látják, sokszor el is mondták nekem, hogy egyetlen megoldás van arra, hogy ügyeiket végre elintézzék, ha én leszek a térség kormánypárti képviselője.

Vasárnap este óta tudjuk, hogy csak akkor ülne le vitázni a képviselő-jelöltekkel, ha dr. Völner Pál (Fidesz) is részt venne a vitán. Mi az oka annak, hogy szemben a miniszterelnök-jelöltekkel, Ön ennyire elutasító?
Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy mindenki engem akar legyőzni, miközben én vagyok az egyetlen, aki a jelenlegi kormány képviselőjét szeretné leváltani. Nekem a kormánypárti jelölttel van igazán vitám, mert az elmúlt 8 évben ő asszisztált ahhoz, hogy elsikkasszák a magánnyugdíjpénztári vagyont, hogy lerohasszák az iskolákat, a rendelőket, a kórházakat. Ő nézte tétlenül, hogy magyarok százezrei új hazát választanak maguknak. Igazságügyi államtitkárként nem emelt szót Orbán vejének, lányának, rokonainak, barátainak korrupt gazdagodása ellen. A térség képviselőjeként pedig tudomásul vette, hogy terrorizmus finanszírozásával vádolt személyek letelepedési kötvényt vehessenek, és családtagjaik Esztergomban, a Bazilika tövében fotózkodjanak. Nekem ezzel van bajom, de ezzel nagyon.

Be fog járni a parlamentbe? Vagy folytatja Ön is az elmúlt két év gyakorlatát és nem megy be?
Az elmúlt években is bejártam a parlamentbe. Bizottsági üléseken és 2/3-os szavazásokon rendszeresen jelen voltam. Az elmúlt 4 évben több mint 600 önálló indítványt nyújtottam be, míg a mostani képviselő megválasztása, azaz 2010 óta összesen kevesebb, mint 50-et. Ezek listája megtekinthető az Országgyűlés honlapján.


 

h i r d e t é s