h i r d e t é s

Vádat emeltek három ember ellen, akik hagytak meghalni egy idős, fogyatékos férfit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vádat emeltek három ember ellen, akik hagytak meghalni egy idős, fogyatékos férfit

2020. április 20. - 10:24

 

Nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pest Megyei Főügyészség három ember ellen.

Az ügyészség hétfőn azt közölte az MTI-vel: a három vádlott korábban közös albérletben lakott a - mindkét lábának amputálása után tolószékbe kényszerült - idős sértettel, akinek bankkártyáját is használták.
Elhanyagolták a gondozását, ezért a sértett kórházba került. Ott állapotán sikerült javítani és a vádlottaknál maradt bankkártyáját is le tudták tiltani.

Az elkövetők közül ketten ekkor - rokonnak kiadva magukat - meglátogatták a kórházban a sértettet, majd azzal az indokkal, hogy kiviszik cigarettázni, kitolták, és először egy Budapest belvárosában lévő bankfiókhoz vitték, ahol 100 ezer forintot felvetettek vele a számlájáról, majd új, vidéki albérletükbe vitték.

Ott a vádlottak egyáltalán nem gondoskodtak a beteg sértettről, állapota rosszabbodása ellenére sem hívtak hozzá orvost, ennek következtében - 2017. október 28-án - elhunyt. A halála után a vádlottak a férfit egyszerűen kitolták a tolószékében az albérletük közelében lévő erdőbe, és otthagyták. (MTI)


 

h i r d e t é s