h i r d e t é s

Vajon a Guns 'n Roses tényleg egy ismeretlen ausztrál bandától lopta a Sweet Child O' Mine-t?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vajon a Guns 'n Roses tényleg egy ismeretlen ausztrál bandától lopta a Sweet Child O' Mine-t?

2015. május 10. - 12:07
0 komment

 

Nagyon reméljük, hogy nem lesz most divat, hogy a következő években minden bokorból előbukkan egy figura, aki szerint XY világsztár/zenekar ellopta a számát.

Pedig nagyon ebbe az irányba haladnak a dolgok, most például a Guns 'N Rosest gyanúsítják plágiummal az  Ultimate Classic Rock szerint .

Az Australian Crawl egy viszonylag ismeretlen ausztrál banda volt a '80-as években, és nem is vitték túl sokra a saját hazájukon kívül. Viszont 1981-ben kiadtak egy Unpublished Critics c. számot, ami megszólalásig hasonlít a Guns 'N Roses talán legismertebb dalára, a Sweet Child 'O Mine-ra, ami hét évvel később jelent csak meg.

A hasonlóság megkérdőjelezhetetlen, de egy esetleges plágiumperben azt kellene bizonyítania a felperesnek, hogy az amerikai zenekar tudott az eredeti dalról. Az Australian Crawl ugyan csinált a saját országában pár number one lemezt, de Amerikában mindössze egy válogatásalbum jelent meg tőlük 1984-ben a Geffen Recordsnél. Ennél a kiadónál volt akkoriban a Guns 'N Roses is. A válogatáson pedig szerepelt az Unpublished Critics is.

Axl Rose-ék azt nyilatkozták korábban a dalról, hogy az egész Slash riffjéből alakult ki, de a frontember azt nem tagadta, hogy más zenekar is hatással volt a dalra. Ez viszont nem az Australian Crawl, hanem a Lynyrd Skynyrd, ami Indiana államban a legfontosabb együttesnek számított akkoriban, a Gunsban pedig Axl Rose és Izzy Stradlin is indianai.

 

index.hu (Címlap: Guns 'N Roses - forrás: index.hu)

Posted by SEJT on 2015. május 10.

 

Kommentek

h i r d e t é s