h i r d e t é s


Változik a vonatközlekedés, fontos újítások jönnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Változik a vonatközlekedés, fontos újítások jönnek

2017. december 06. - 10:13

 

Sokat lehet spórolni a menetjegyeken, számos fejlesztést és újdonságot jelentett be a MÁV.

Fotó: H. Szabó Sándor

Fontos újítás, hogy kedvezményesen válthatunk vonatjegyet, ha elkerüljük a jegypénztárakat: az automatából szerzett jegyekre 5 százalékos, a kinyomtatás nélküli e-vonatjegyre (például az okostelefonon bemutatottra) pedig 10 százalékos kedvezmény jár. Ha valaki csúcsidőn kívül utazik e-jeggyel, további 10 százalékot spórolhat.

Az olcsóbb jegyeket december 8-tól lehet elővételben megvenni. Az ajánlat a bérletekre nem vonatkozik. A már 500 ezer letöltésnél járó applikáció, a Vonatinfó is bővülni fog jegyvásárlási funkcióval.

A menetrendi változások pedig a következők lesznek:

  • A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa/Keszthely és a Fonyód–Kaposvár vonalakon is befejeződik a felújítás, így csökken a menetidő.
  • A Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Sümeg–Ukk vonalon délutánonként kétórás ütemes menetrendben járnak majd a személyvonatok, hogy Balatonszentgyörgyön és Ukkon is csatlakozzanak más vonatokhoz.
  • Budapest és Piliscsaba között kiépült a felsővezeték, reggelente itt már egy pár FLIRT motorvonat is járni fog december 11-től. Ha a teljes esztergomi vonal villamosítása lezárul, még több FLIRT csatlakozik.
  • Budapest és Kaposvár között napi három pár InterCity fog járni, részben a pécsi InterCity-k közvetlen kocsijaként, részben a Somogy IC révén, ami továbbra is Somogyszobon és Csurgón át közlekedik Gyékényesre.
  • A Miskolc–Hidasnémeti vonalon az átépítés miatt 8-9 perccel rövidül a menetidő.
  • Több helyen azonban lassulás lesz, mivel zajlanak a felújítások. Ilyen vonalak a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, a Budapest–Hatvan–Miskolc és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon is változnak az indulási és érkezési időpontok.  

(faktor.hu)h i r d e t é s

betöltés...

;