h i r d e t é s

Van-e út és lehetőség az MSZP számára? VAN!

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Van-e út és lehetőség az MSZP számára? VAN!

2015. október 08. - 15:03
0 komment

 

Mi történt a baloldallal? Mi történt az MSZP-vel? Hogyan tovább? Problémák, összefüggések egy MSZP-tag szemszögéből.

Negyedik rész.

A  koncepció előtti alapvetések!

A vidék mára szétesett vagy szebben fogalmazva átalakulóban van, ezermilliárdok kerültek és kerülnek elköltésre anélkül, hogy a remény szikráját felvillantanák a kis és közép települések számára. A kormány igazi tehetetlensége és cinizmusa éppen ezen a területen nyilvánul meg a maga valóságában.

Társunk lett a szegénység, a nyomor, az éhezés, Móra világa köszönt vissza sokkal brutálisabban. Hazánkban kialakult a fogatlanok milliós kasztja, emberek százai halnak meg felfekvésben elégtelen orvosi kezelésben, leesett csempéjű műtökben operálna, derékig gazban járnak a kórház udvarában.  A körzeti orvosi helyek 25% betöltetlen. Villany és vízvezeték szerelők  jelentős része elment de igaz majd minden szakmára. Lassan már pénzért sem lehet tudást kapni, mert aki bármit tud, bármelyik szakmából, már nem dolgozik itt.

Miközben vélhetően 600 000 kivándoroltak az országból és más országok törvényei szerint élnek vagy sértik meg, zsigerből szembefordultunk  a menekültekkel.

A multinacionális vállalatok dolgozói éhbéren keresik meg az anyavállalt hazai dolgozóinak kiemelt bérét, ezáltal a magyarországi dolgozóknak nem marad más lehetőségük csak annyi, hogy bízzanak abban, hogy a nyomoruk stabilizálódik, cégük nem zár be.

A hazai kis és középvállalkozók NAV fenyegetettsége és nyúzása olyan mértékű, hogy ők sem tudnak mást tenni, mint a dolgozóikat beszállítóikat megnyúzzák. Az itt dolgozók helyzete annyival rosszabb, mint a multiknál dolgozóké, hogy jelentős hányaduk jövedelmét feketén kapja ez által olyan nyugdíja vagy rokkant nyugdíja lesz, ami az emberhez méltó létezés feltételeit sem biztosítja.

Tömegek mennek az elkövetkezendő években nyugdíjba részben a Ratkó-korszak gyermekei, közel egy millió munkavállaló. Ebből a generációból kerültek ki az új tőkések és módos emberek valamint, a rendszerváltás áldozatai a GMK hősei, a fekete jövedelmek élvezői és elviselői, ők azok, akik nem voltak bejelentve, vagy csak alacsony jövedelemmel és most 40 000 Ft körüli nyugdíjukkal a tömeges nyomor képviselői lesznek.

A közszféra munkavállalói a társadalom működésének garanciái, a nyomor szintje alatt élnek bérük nem tesz lehetővé semmilyen polgári létet. A normális társadalmakban ők a kis és közép-polgárok, de nálunk csak a nyomor és ellehetetlenülés képviselői. Megalázó, ahogy az állam bánik velük, megalázó az a nincstelenség és kilátástalanság, amit a sors és az állam juttat nekik.

A roma probléma sem kerülhető meg, hiszen mára már páriák lettek, a roma és cigány szavakat cinikus módon egyenlővé tették a bűnnel, diszkriminációjuk soha nem látott méretet öltött, a többségi társadalom tolerancia szintje viszont sosem volt ilyen alacsony, a kormány érzékenysége a problémával kapcsolatban a nulla szintjére konvergál!

Az alsó és középfokú oktatás nem a modern ember képzésére irányul, hanem alattvaló és vazallus képzésre.

A felső és szakoktatást szétverték, megalázták az egyetemi vezetőkkel feltörölték az aulákat a kisstílű rektor kancellár és igazgató kinevezésekkel a szakmai minimumok korlátain tánclépésben mentek át, az akadémia lehetőségeit beszűkítették.

A menekült ügy már említett hiszterizálásával meg alkották azt a kiirthatatlan téveszmerendszert, amelyet egyszerűen idegengyűlöletnek neveznék, erre építve olyan mély zsigeri elemeket hoztak be, a közgondolkodást egyszerűen kezelők körébe, amivel csak Trianon, a fasizmus, vagy a kommunizmus tud versenyezni. A gyűlölet ma a bevándorlók ellen irányul, akik még véletlen sem szeretnének hozzánk bevándorolni, egy vallás ellen irányul, akiknek alig vannak hazánkban képviselői, kultúra ellen irányul, amit senki sem ismer. A Pápa ellen irányul, aki felmerte emelni szavát a krisztusi szeretet nevében, akivel szembe mert fordulni a tudatlan plébános a gyűlölet nevében, amely alapján templomába egyetlen menekültet sem fogad be. Teszik ezt a tudatlansággal, amely nem kalkulál azzal az egyszerű ténnyel, hogy a keresztények és muszlimok megváltója ugyan az! Jézus Krisztus!

Beteg a társadalom, nem csak egészségében, hanem gondolkodásában és viszonyrendszerében.

Mindennek a tetején van az végtelen rossz, ámbár jó képességű csapat, amelyik, bármit, bármikor , képes eltussolni. Hülyére vesznek bennünket és mivel ezt a többség nem érti meg ,a szavazatukkal hatalomban tudnak maradni a Fideszesek!

Folytatjuk

A cikk szerzője az MSZP tagja

Az első részt ide kattintva olvashatja >>>
A második részt ide kattintva olvashatja >>>
A harmadik részt ide kattintva olvashatja >>>


 

h i r d e t é s